AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1328 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Transseksüel Öykü hemşire olacak

Transseksüel Öykü hemşire olacak


Cezaevinde girdiği ÖSS`de, KKTC`de Hemşirelik Yüksek Okulu`nu kazandı.
BURSA - 3 yıl önce bankadan çektiği kredi ile ameliyat olup cinsiyet değiştirerek pembe nüfus cüzdanı aldıktan sonra evlenen, ancak travestilere fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 27 ay cezaevinde kalan 37 yaşındaki Öykü Evren Özen, cezaevindeyken girdiği ÖSS`de Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu’nu kazandı. Burslu olarak üniversiteyi kazanan Öykü Evren Özen’in en büyük ideali, cinsiyet değiştirme ameliyatı olduğu hastanede başhemşirelik yapmak.
Hemşirelik yaparak hayatında beyaz bir sayfa açmak isteyen Öykü Evren Özen’in film senaryolarını aratmayan yaşam öyküsü Bursa’nın Orhangazi İlçesi’nde başladı. Hatice ve Süleyman Evren çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan ve 1972 yılında dünyaya geldiğinde Ömer adı verilen Öykü Evren Özen, ilk ve ortaokulu Orhangazi’de bitirdikten sonra bir yıl hafızlık eğitimi gördü. Ardından Orhangazi İmam Hatip Lisesi’e başlayan Ömer Evren, 1989 yılında cinsel tercihi yüzünden buradaki eğitimine ara vererek Yalova’ya yerleşen annesi ve babasıyla birlikte kalmaya başladı.



ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ`NDEN ATILDI



İmam Hatip Lisesi’nden ayrıldıktan sonra okumakta ısrar eden Ömer Evren, dışarıdan girdiği sınavlarla Yalova Lisesi’nden mezun oldu. 1992 yılında girdiği üniversite sınavında Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği bölümünü kazanan Ömer Evren, cinsel tercihleri nedeniyle burada da sıkıntılar yaşamaya başladı. İzmir’de karıştığı bir olay sonrası travesti olan arkadaşının sevgilisini öldüren Ömer Evren, yargılandığı mahkemece 6 yıl 8 ay hüküm giydi. Bu cezadan dolayı cezaevinde 2.5 yıl yatıp tahliye olan Ömer Evren, daha sonra Uludağ Üniversitesi’ndeki eğitimi sürdürdü. Kadınsı tavırları ve giyimi nedeniyle eğitim gördüğü üniversitenin tıp fakültesinde hormon tedavisi gördüğü sırada, 1996 yılında cinsel tercihi nedeniyle okuduğu fakültenin son sınıfından atıldı.

KREDİ ÇEKEREK AMELİYAT OLDU



Ömer Evren, 23 Mart 2006’da Bursa’da büyük tartışmalar çıkaran ve kısa adı ‘Gökkuşağı Derneği’ olan Travestileri Lezbiyenleri Transseksülelleri Eşcinselleri Koruma Yardımlaşma Kültür ve Etkinlikleri Geliştirme Derneği’ni kurdu. Derneğin başkanlığını yapan Özen, Türkiye’deki Geyleri ve Travestileri Bursa’da toplayıp festival yapmak isteyince, Bursasporlu taraftarların engeliyle karşılaştı.
Bu arada sevgilisi Mehmet Özen ile evlilik planları yapan Evren, annesinden aldığı para yetmeyince bankadan kredi çekerek 15 bin TL’ye Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2006 yılının kasım ayında ameliyat olarak cinsiyet değiştirdi. Ömer olan ismini de Öykü olarak değiştirip, pembe nüfus cüzdanına kavuştu.
12 yıllık sevgisi Mehmet Özen ile 7 Temmuz 2007 tarihinde travesti arkadaşlarının katıldığı düğün ile evlenen Öykü Evren Özen, mutlu gününde Modacı Aysel Paşaoğlu ve Rukiye Çalışkan’a diktirdiği özel tasarımdan oluşan gelinliği giydi.

CEZAEVİNDE İKİ KEZ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI



22 Temmuz 2007 seçimlerinde bağımsız milletvekili adayı olan ve başvurusu seçim kurulunca adli para cezası bulunduğu gerekçesiyle kabul edilmeyen Öykü Evren Özen, Bursa polisinin uzun süren takibi sonucu ‘travestilere zorla fuhuş yaptırdığı’ iddiasıyla eşi Mehmet Özen ve 13 arkadaşıyla 2007 yılında gözaltına alındı. Eşi Mehmet Özen ile tutuklanıp cezaevine konulan Öykü Evren Özen, 8 ayı Bursa E Tipi 19 ayı da Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi İnfaz kurumu olmak üzere 27 ay cezaevinde kaldıktan sonra 20 Kasım günü tahliye oldu. 200 yıla kadar hapis cezası istemiyle İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanması devam eden Öykü Evren Özen’in küçük yaşlardan beri okuma arzusu cezaevinde de devam etti.
Koğuş ağalığını yaptığı Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde geçen sene ÖSYM’ye girip Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı 2 yıllık Bandırma Meslek Yüksekokulu’nu kazanan ve Bursa Lions Kulübü’nden aldığı burs ile buradaki eğitimini sürdüren Öykü Evren Özen, bu yıl girdiği ÖSS`de, aldığı yüksek puan ile “İdealim” dediği Kıbrıs Yakındoğu Üniversitesi’ne bağlı Hemşirelik Yüksek Okulu’nu kazanıp buraya kayıt yaptırdı. Öykü Evren Özen, bir yılı yabancı dil olmak üzere 5 yıl eğitimden sonra sağlık kuruluşlarında başhemşire olarak görev yapacak.


İDEALİ HEMŞİRE OLMAK



Cezaevinde kaldığı süre içersinde İngilizcesini çok geliştirdiğini söyleyen Öykü Evren Özen şunları söyledi:
“Kıbrıs’ta her yıl üniversiteye yatırmak gereken 8 bin Euro’yu, burslu olduğum için ödemeyeceğim. Cezaevinde çok iyi İngilizce çalıştığım için, hazırlık sınıfını dışarıdan sınavlara girerek tamamlayacağım. Yarıyıl tatilinden sonra Kıbrıs’a gidip okula devam etmeyi de düşünüyorum. İşkur’a müracaat edip Kıbrıs’ta bana iş bulunması için destek isteyeceğim. En büyük idealim, cinsiyetimi değiştirdiğim Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde başhemşirelik yapmak. Kendimi şimdiden bu göreve hazır görüyorum.”
Eğitimine devam ederken önümüzdeki yıl yapılacak dünya transseksüeller güzellik yarışmasına katılacağını ve buradan mutlaka derece ile döneceğini söyleyen Öykü Evren Özen, hayat hikayesini, tuttuğu notlarla kaleme alacağı kitap haline getireceğini ve yaşadığı tüm olayları isimleriyle birlikte çekinmeden yazacağını açıkladı. (dha)



kaynak: radikal.com


Eklenme Tarihi : 29.11.2009
Haber Editörü : ARES
  «« GERi
Bu haber 511192 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Tebrik ederim başarını canım.Tekstil Mühendisliğinden atılmışsın hemde son sınıftan peki Uludağ üniversitesine neden dava açmadın çok merak ettim.Çok iyi bir mühendis olabilirdin.Moda sektöründe de başarılı olurdun eşcinsel birisi için çok ideal bir alan fakat Hemşirelikte iyi ama 4-5 yıl okuyacaksın,bekleyeceksin zamanın gidecek bu yüzden.
Yazan : ppiinnkk     Beğen

    Kişi istekli ve kararlı olduğunda önüne çıkacak her ne olursa olsun onu yıldıramaz, azimli oluşundan ve yaptığı güzel işler için tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.Allah yolunu açık etsin,gerçekten örnek alınacak bir karakter,tebrikler..
Yazan : alonechild     Beğen

    Merhaba :) LockaMM`e katiliyorum! Yolun Acik Olsun.
Yazan : Anonymos     Beğen

    başarılar diliyorum...canı yürekten destekliyorum...
Yazan : karokizi     Beğen

    KUTLUYORUM AMA BU KADAR MEDYATİK OLMADANDA BAŞARIRSIN...
Yazan : TranssHande     Beğen

    abla sen bizim divamısın seni çok seviyom yüreyine sağlık örnek insan seni izmirden taniyom bana çok yardımların oldu saol canım sevgılerımle başarılar dillerım
Yazan : ela_eser     Beğen

    senın bu azmın ve basarını yurekten tebrık edıyor ve senı ayakta alkışlıyorum senın gıbı oykulere yol gosterdıgın ıcın ayrı bır teşekkuru borc bılıyorum.hayat boyu mutlu olman dılegıyle.
Yazan : LockaMM     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Her zaman, her durumda suçluyum çünkü travestiyim Her zaman, her durumda suçluyum çünkü travestiyim
   Son üç yılda kaç travesti öldürüldü farkında mısınız? En azından bildiklerimiz 30! Ölüm son aşama; bir de çoğunlukla aile ocağında başlayıp yan komşular, mahalle sakinleri derken çapı da, yoğunluğu da değişen daimi bir şiddet halesi var. Polise başvurmak daha büyük dert... Böyle bir nefreti sürekli ...

Haber | GAY TASARIMCILARA AŞKLARI İLHAM VERİYOR GAY TASARIMCILARA AŞKLARI İLHAM VERİYOR
   Birçoğumuz gibi onların da ilham kaynakları, aşkları. Dünyaca ünlü tasarımcılar, yarattıkları muhteşem koleksiyonlar için tabii ki bir yerlerden ilham alıyor. Ve birçoğumuz gibi onların da ilham kaynakları, aşkları. Tasarımcılar dünyevi sınırlamalar altında ezilmiyorlar. Onlar yeteri kadar ya...

Haber | Lezbiyenlerden daha iyi ebeveyn oluyor Lezbiyenlerden daha iyi ebeveyn oluyor
   İngiltere`de bulunan Ulusal Ebeveyn Pratisyen Akademisi`nin yaptığı bir araştırmaya göre lezbiyenler heteroseksüellerden daha iyi ebeveyn oluyor. LONDRA - Londra merkezli Ulusal Ebeveyn Pratisyen Akademisi`nin müdürü Stephen Scott`un yaptığı bir araştırma lezbiyen çiftlerin yetişirdiği çocukların...

Haber | Davanın kilit ismi evinde ölü bulundu Davanın kilit ismi evinde ölü bulundu
   Transeksüellerle olan ilişkisinden dolayı 18 gün önce istifa etmek zorunda kalan Lazio Valisi Marrazzo`ya şantaj yapılmasıyla ilgili davada kilit tanık olan 32 yaşındaki Brezilyalı transseksüel Brenda, evinde yakılmış halde bulundu. Polis, kısa süre önce aşırı doz kokainden ölen bir uyuşturuc...

Haber | Eşcinsel ilişki teklifi öldürdü Eşcinsel ilişki teklifi öldürdü
   Metin Yıldız, “Bana eşcinsel ilişki teklif etti, bu yüzden öldürdüm” dedi. Antalya`da, gittiği kafede tartıştığı işletme sahibi 51 yaşındaki Hüseyin Ergün`ü bıçaklayıp boğazını keserek öldüren 23 yaşındaki Metin Yıldız, “Bana eşcinsel ilişki teklif etti, bu yüzden öldürdüm” dedi. Olay, saat 0...

Haber | Homofobik Sansür Homofobik Sansür "Açık Radyo"da...
   Bilgi Teknolojileri Kurumu, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından 3 Ekim 2009 günü GaBiLe.Com hakkında alınan İdari Tedbir kararı 94.9 Açık Radyo`da tartışıldı. Kararın eleştirildiği program Avukat Avniye Tansuğ ve Doç. Dr. Yaman Akdeniz tarafından sunuldu. 30 Kasım 2009 günü 15.30...

Haber | İngiltere bu annenin isteğini tartışıyor İngiltere bu annenin isteğini tartışıyor
   İngiltere`de bir anne, yanlış bedende doğduğunu öne süren 14 yaşındaki oğlunun cinsiyet değiştirme talebinin kabul edilmesini istedi. Ülkede 18 yaşın altındakilere cinsiyet değiştirme hakkı tanımayan yasa üzerine tartışmalar yeniden alevlendi. 12 YAŞINDA CİNSİYET DEĞİŞTİRECEK İngiltere`de he...

Haber | LGBTT’ler Öldürülen Transseksüeller İçin Sokağa Çıktı LGBTT’ler Öldürülen Transseksüeller İçin Sokağa Çıktı
   İstiklal Caddesi`nde yürüyen LGBTT’ler, nefret suçlarının yasal olarak tanınmasını ve anayasanın eşitliği düzenleyen 10. maddesine cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ifadelerinin de eklenmesini istediler. "Sokaktayız, kaldırımdayız, her yerdeyiz ve hiçbir yere gitmeyeceğiz!" sloganıyla yürüyen 50`...

Haber | ABD`den Cumhurbaşkanı Gül`e LGBT Derneği İçin Mektup Var ABD`den Cumhurbaşkanı Gül`e LGBT Derneği İçin Mektup Var
   ABD’de faaliyet gösteren ve kısa adı IGLHRC olan Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu, Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’ne açılan kapatma davasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazdı. IGLHRC Yönetim Kurulu Başkanı Cary Johnson imzasıyla kaleme alınan mektupta, daha ön...

Haber | LGBTT’ler, TBMM’de Araştırma Alt Komisyonu Kurulmasını İstediler LGBTT’ler, TBMM’de Araştırma Alt Komisyonu Kurulmasını İstediler
   Nefret Suçu Kurbanı Trans Bireyleri Anma Günü Etkinlikleri, bugün saat 11:00’da, TBMM önünde yapılan basın açıklaması ile başladı. Meclis’in Dikmen kapısında yapılan ve Pembe Hayat LGBTT Daynışma Derneği adına Selay Tunç’un okuduğu basın açıklamasında, “Travestiyiz, Buradayız, Alışın, Hiçbir Yer...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi