AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1566 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | LGBTT’ler, TBMM’de Araştırma Alt Komisyonu Kurulmasını İstediler

LGBTT’ler, TBMM’de Araştırma Alt Komisyonu Kurulmasını İstediler


Nefret Suçu Kurbanı Trans Bireyleri Anma Günü Etkinlikleri, bugün saat 11:00’da, TBMM önünde yapılan basın açıklaması ile başladı.

Meclis’in Dikmen kapısında yapılan ve Pembe Hayat LGBTT Daynışma Derneği adına Selay Tunç’un okuduğu basın açıklamasında, “Travestiyiz, Buradayız, Alışın, Hiçbir Yere Gitmiyoruz!” denildi.

Selay Tunç, “Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan transeksüel yurttaşlar” olarak taleplerini sıraladı:

“Yaşam hakkı, işkence ve kötü muameleye uğramama hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, çalışma hakkı, sağlık hakkı, mahremiyet hakkı, örgütlenme hakkı ihlallerinin önlenmesi ve sonlandırılması için araştırma komisyonu kurulması…”

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu içinde LGBTT ile ilgili bir alt komisyon kurulmasını talep eden Nefret Suçu Mağdurları ile ilgili toplanan imzalar, basın açıklamasının ardından Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği tarafından TBMM Dilekçe Komisyonuna iletildi.

"20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü" basın açıklmasının tam metni şöyle:

“10 yıl önce bugün ABD`de transeksüel bir birey, Rita Hester 1998 Kasım`ında San Francisco`daki evinde vahşice bıçaklanmış bir şekilde ölü bulundu. Rita Hester`in ardından başlatılan mumlu nöbet tutma eylemi sonrasında transfobik nefret ve önyargıdan dolayı öldürülen travesti ve transeksüellerin onuruna bugünün anma günü olması için dünyanın dört bir yanına çağrı yapılmaya başlandı.

Bu çağrıya ilk defa geçen yıl katılan Pembe Hayat üyeleri olarak bizler de yanıt verdik. Maalesef geçtiğimiz yıldan bu yana arkadaşlarımızı yitirmeye devam ettik.

Ankara’da 10 Kasım 2008’de öldürülen Dilek İnce’nin katilleri hâlâ bulunmadı.
Gebze`de 19 Aralık 2008`de ismi saptanamayan bir transeksüel otoyolda göğsüne isabet eden iki kurşunla öldürüldü.
İstanbul`da 10 Mart 2009`da transeksüel Ebru Soykan, Cihangir Pürtelâş sokaktaki evinde bıçaklanarak öldürüldü.
Bursa`da 22 Mart 2009’da Eda Yıldırım’ın çöp konteynırında kafası ve cinsel organı kesilmiş cesedi bulundu.
Ankara’da 10 Nisan 2009’da Melek Köklü evinde otuz iki yerinden bıçaklanarak öldürüldü.
Ankara’da 21 Mayıs 2009’da Çağla Çağan evinde otuz sekiz yerinden bıçaklanarak öldürüldü.
İstanbul’da 29 Haziran 2009’da Hadise öldürüldü.

Ölümlerinden haberdar olamadığımız nefret suçu mağdurlarının sayısının bunun çok üzerinde olduğunu biliyoruz.

Transeksüellere yönelik nefreti yaratan toplumsal, siyasal, ekonomik koşullar ortadan kaldırılmadıkça bu cinayetler artmaya devam edecektir. Cinayetleri önlemeyen, teşvik eden, failleri yargılamayan, yargıladığında haksız tahrik indirimleri ile ödüllendiren iktidar ilişkileri ortadan kalkmadıkça acılarımız artmaya devam edecektir.

Bugün burada, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan transeksüel yurttaşlara yönelik yaşam hakkı, işkence ve kötü muameleye uğramama hakkı, özgürlük ve güvenlik hakkı, çalışma hakkı, sağlık hakkı, mahremiyet hakkı, örgütlenme hakkı ihlallerinin önlenmesi ve sonlandırılması için araştırma komisyonu kurulmasını talep etmek ve nefret suçu mağduru arkadaşlarımızın anısıyla TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanlığına başvurmak için bulunuyoruz. "Artık yeter!"diyoruz.”(AE)

Kaynak: Kaos GL 20.11.2009


Eklenme Tarihi : 22.11.2009
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 482483 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    bizde eşcinsellerin tek bildiği mücadele, bir erkeği elde etme mücadelesidir. muhtaç oldukları kudreti başka yerde aramayı bırakmalılar. ben açılmayı başarmış-göze almış bir geyim, çok mu kolay sanıyorsunuz!! hiç kolay değil ama birileri mücadele etmek zorunda. işerimde yaşadıklarımı yazsam, bu kadarna katlanılmaz, bu kadarı da oluyor muur ki diyecektir çoğu kişi ama oluyor.pes ediyor muyum? hayır. keser döner sap döner gün gelir hesap döner, yeter ki mücadele etmekten vazgeçmeyin. özel hayatınızı tehdit şantaj unsuru olmaktan çıkarın. hayatınıza sahip çıkın. sadece barda kıç sallamakla mı haklarını aldı imrenerek baktığınız amerikalı ya da avrupalı eşcinseller?? barları dolduranlar, profil sitelerinden taşanlar gerçek hayatın neresindeler??!!
Yazan : risotto34     Beğen

    hayatını kaybedenblere rahmet dileriz sadece. onları öldürenlere belalar okuruz sadece ama iş bir şeyler yapmaya geldiğinde herkes geriye kadar 22/11/09 da pembe hayatın düzenlediği toplantıya katılnların sayısı 20 kişiyi geçmiyordu bu kadar kişimiyiz bukadar acizmiyiz bizler bnir şeyler yapmak için illa başımıza bir şeylerinmi gelmesi gerekiyor
Yazan : geceyazar     Beğen

    Evt gerçekten eşcinsellere kalkan eller kırılsın diyorum..Geçenlerde taksimde cd arkadaşımı 2 kişi birlikte olma bahanesiyle götürüp dövmüşler saçından sürükleyerek hemde ve inanın polisler görmüş ve karışmamışlarda ellerinden zor kaçmış neden eşcinsellere ucube gibi bakıyolar anlamıyorum ya.....
Yazan : pc_can     Beğen

    almanya basbakanida gay ve sevgilisi var her yerde beraber poz veriyorlar cok dogalda türkiyedemi bunlar annomal ah ne kadar gizli gaylar var keske hepsi birlesip seslerini duyursalar.
Yazan : turkish_pasif     Beğen

    öncelikle hayatını kaybetmiş tüm arkadaşilarıma allahtan rahmet ve sevenlerine sabır diliyorum...bu ülkede bizlerin varlıgı o denli ucuz görülüyorki bizi bizden başka nerdeyse kimsenin dogru düzgün düşündügü yok.o insanların vicadanlarına sesleniyorum,yaşadıklarım çok zor şeyler ve bunu sizler yaşatıyorsunuz. bana cinsel kimligime sahip olma özgürlügü,bu ülkede herkez gibi normal yaşayabilme onur ve özgürlügünü tanımadıkca siz nasıl mutlu yaşayacaksınız, ilahi adalet yok muuuu.devlet buyukleri lütfen acilen yardım ve özgürlük lütfennn ve egtim tabi..
Yazan : karokizi     Beğen

    Amerika`da, çok fazla eşcinsel var ama 1970`lerde de gaylerin durumları türkiyedekilerle aynıymış. Amerikada da gaylare fag, ibne, sapık, nonoş gibi isimler takılıp, hakaretler ediliyormuş. Gay barlar basılıp, adam dövülüyormuş. Küçük kasabalarda gay cinayetleri işleniyormuş. Yani belki de burada olan vahşetten çok daha derin bir VAHŞET 35 yıl önce. Ama gayler siyasallaşmışlar. Kendilerinden sonra gelen gaylerin hayatını kurtarmak adına, protesto gösterileri yapmışlar ve meclise taşımışlar konuyu. Politize olmuşlar ve grup kurmuşlar. Ve kalabalıklaştıkça da, temsil hakları doğmuş. İnsanlar kulak vermişler. Buradan tüm gay, bi, vs sesleniyorum. Kendinize sevgili bulmaktan cok biraz da bu tür işlere destek çıkın, hala sokaklarda insanlar dövülüyor. Ancak YASALAR, koruyucu YASALAR çıktıgı zaman can güvenliğimiz mümkün olur. Bu nedenle herkese destek olmasını, aslında kalabalalık bir grup oldugumuzu göstermesini istiyorum
Yazan : Calgary     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Türkiye`de Yasalar Ayrımcılığı Önlemede Yetersiz Türkiye`de Yasalar Ayrımcılığı Önlemede Yetersiz
   Dr. Korkut, Anayasa`nın eşitlik maddesinin uygulamaya yansımadığın, ayrıca bu maddenin eksik olduğunu söylüyor: "Cinsel yönelim, engellilik, yaş, etnik köken temelleri eksik. İş Kanunu ispatı mağdurdan bekliyor. Ceza Kanunu kasıt arıyor. Ayrımcılık hukukunu çoğu hukukçu da bilmiyor." İnsan Haklar...

Haber | Nüfus Sayımında Cinsel Yönelim Sorusu da Olsun Nüfus Sayımında Cinsel Yönelim Sorusu da Olsun
   İngiltere’de, İnsan Hakları ve Eşitlikleri Komisyonu, nüfus sayımında eşcinsellikle ilgili sorunun da eklenmesini istiyor Haklar ve Eşitlikler Komisyonu bu hafta milletvekillerinden 2011 nüfus sayımının cinsel yönelimle ilgili bir soru maddesi içermesini isteyecek. Hükümet daha önce bunun çok...

Haber | İki kız öpüştü RTÜK karıştı İki kız öpüştü RTÜK karıştı
   Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK), bu kez de özel sinema kanalı Moviemax’te yayınlanan “Vahşi Şeyler 3” filmi tartışma yarattı. RTÜK üyeleri iki kızın macerasını anlatan ve öpüşme sahnesinin olduğu filmi “Türk aile yapısına uygun değil, çünkü belden yukarısı çıplak iki genç kız öpüşüyor, lezbi...

Haber | Türk sinema tarihinin en sert filmlerinden KİR geliyor! Türk sinema tarihinin en sert filmlerinden KİR geliyor!
   Türk düşmanı Yunan genci Andreas`ın 10 günlük İstanbul ziyaretinde yaşadıkları olay yaratacak! Senaryosunu Tunç Erden Yakar`ın yazdığı, yapımcılığını Lila Medya Yapımcılık ve Ebru Kuzu`nun üstlendiği "Kir" adlı film sinema dünyasında bir hayli tartışma yaratacağa benziyor. Kir ayrıca sitemizde kö...

Haber | Çocuğum Daima Benim Çocuğum Çocuğum Daima Benim Çocuğum
   Eşcinsel evlatlarıyla barıştılar; kendileriyle barıştılar. “Çocuğumun Derneğine Dokunma” diyerek çocuklarını örgütlü mücadelelerinde yalnız bırakmadılar. Artık kendileri de örgütlü… LİSTAG, “Lambda Aile Grubu” bir zamanlar hayalimiz olan bir şeyin nihayet gerçeğe dönüşmesiydi. Onlar artık biziml...

Haber | Bolivya`da travestilerin kimlik zaferi Bolivya`da travestilerin kimlik zaferi
   Bolivya`da travestiler, "nasıl görünüyorlarsa öyle çektirdikleri" fotoğraflarını nüfus cüzdanlarında kullanabilecekler Avukat Patricia Flores, 3 yıllık müzakerelerden sonra, kendi bürosu, Bolivya polisi ve travestilerle cinsiyet değiştirenlerin haklarını savunan grupların, Bolivyalıların nüfus cü...

Haber | Komisyon Yetmez, Ayrımcılık Yasası Lazım Komisyon Yetmez, Ayrımcılık Yasası Lazım
   Hükümet, "demokratik açılım" kapsamında ayrımcılık şikayetlerini değerlendirecek bir komisyon kurmayı planlıyor. Bilgi Üniversitesi`nden Karan, komisyonun tek başına yeterli olmayacağını, kapsamlı bir düzenleme gerektiğini belirtti. Hükümet, "demokratik açılım" kapsamında vatandaşlardan gelecek a...

Haber | 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü
   20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Trans Bireyleri Anma Günü Pembe Hayat`ın düzenlediği etkinlikte LGBTT bireylerin yanı sıra nefret söylemine karşı mücadele eden Aleviler, Kürtler, Ermeniler, Kadınlar, Romanlar, hak savunucuları ve sanatçılar bir araya gelecek. Üç günlük etkinlik 20 Kasım`da başlıyor....

Haber | Diyanetin Paradoksu ve Bir “Sapıklık” Olarak Eşcinsellik Diyanetin Paradoksu ve Bir “Sapıklık” Olarak Eşcinsellik
   Adı geçen psikiyatrların medyada yazıldığı gibi buyurdukları halde Şûra kararı bu şekilde çıkmışsa, Diyanet`in katılan psikiyatrlardan daha laik ve etik davrandığını söylemek mümkün. “Sosyal Problemler Karşısında Din ve Diyanet” konusunu ele alan IV. Din Şurası’nda alınan kararlar, `gündelik haya...

Haber | Sendikamızda her türlü ayrımcılığa karşıyız Sendikamızda her türlü ayrımcılığa karşıyız
   “Ayrımcılıklar ayrıntılandırılmalı ve sendika tüzüklerinde alt açılımlara gidilmeli” Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası, (SES) Basın Yayın, Sosyal İlişkiler ve Dış İlişkiler Sekreteri Şükran Doğan, Kaos GL’nin sorularını cevapladı. Eğitimlerimiz içinde konu başlıklarımızda henüz cins...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi