AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1005 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | “Gerçek Oğlumu 30 Yaşında Tanıdım”

“Gerçek Oğlumu 30 Yaşında Tanıdım”


Keşke sana daha önce söyleyebilseydim eşcinsel olduğumu. Keşke onca sene, olmadığım biri gibi davranmasaydım. Herkesten çok senin hakkın yok muydu bunu bilmeye? Senin bunu öğrendiğin gece dediğin gibi, gerçek oğlunu 30 yıl sonra tanıdın.

Tam 5 yıl; sana söylemeye karar vermemle söylemem arasında geçen süre. Yanıma taşınıp birlikte yaşadığımız 1,5 yıl süresince de hep söylemek istedim sana ama cesaret edemedim; sen anla diye bekledim işin kolayına kaçarak.

Meğer sen de anlarmışsın da anlamak istemezmişsin be annecim. İkimiz de topladık cesaretimizi ve nihayet konuştuk sonra. Meğer ne büyük bir ağırlıkmış insanın en sevdiklerinden özünü gizlemesi. Biliyorum diğer bir oğlunun da eşcinsel olduğunu öğrenmen seni biraz sarstı ama yine anladın sen bizi. Sen başkalarının anneleri gibi üzmedin ya bizi…
Annem, Yasemin. 52 yaşında, iki gey annesi. Bakalım neler hissetmişsin, neler düşünmüşsün öncesinde ve sonrasında…

Eşcinsel olabileceğimi düşünmüş müydün?
Evet. Şüphelerim vardı. Fakat söylemedim bunu hiç. Çünkü böyle bir şeyi kendi çocuğuma kondurmak istemiyordum, yakıştıramıyordum.

Seni şüphelendiren neydi?
Çok yakın bir arkadaşın vardı ama aranızdaki ‘normal’ arkadaşlıktan farklı görünüyordu. Yani bakışlarınız falan farklıydı. Bir de senin evinde bazı gey dergileri görmüştüm. O da şüphelerimi arttırdı. Hatta senin eşcinsel olabileceğinden şüphelendiğimi kardeşin Anıl’a söyledim. O da, yok canım dedi.

Neden yakıştıramıyordun?
Çünkü bizim toplumumuzun böyle bir şeyi kaldıramayacağını düşünüyordum. Bir de bu doğruysa ben ne yaparım diye düşünüyordum. Hem toplumu hem de aile çevresini sonra... Ne tepki gelebileceğini düşünüp sıkıntı yaptım kendime.

Toplum ne düşünüyor sence bu konuda?
Ahlâksız buluyorlardır. Tabii, dinin de etkisi var bence. Mesela bir erkeğin bir kadından ters ilişki istemesi de dinen yasak ve aykırı bir şey. İki gey arasındaki ilişki bu. Bu yüzden bunun günah olduğunu düşünüyorlar. Bir de birçok insan bunun hastalık olduğuna da inanıyorlar. İlk başlarda ben de hastalık mı, tedavisi var mı diye düşünmedim desem yalan olur. Bir de aileler kendilerini suçlayabiliyorlar, çocuklarını iyi yetiştiremedikleri için böyle olabileceğini düşünenler var. Yani suçu kendilerinde de arıyorlar. Ama ben buna katılmıyorum.

Neden?
Çünkü benim heteroseksüel bir oğlum ve bir kızım var. Sonuçta hepsini ben yetiştirdim, aynı şekilde yetiştirdim. O zaman kızım da lezbiyen olmalıydı. Böyle olduğunu düşünmüyorum. Ben bunun sonradan olduğunu düşünmüyorum. Yani aile ile de ilgisi yok, yetiştirmeyle de ilgisi yok.

“benden saklamanı istemezdim”

Sana eşcinsel olduğumu söylediğim günü ve neler hissettiğini anlatır mısın?
Ben seni Ankara’ya ziyarete geldim her sene olduğu gibi. Sanırım Anıl sana benim senden şüphelendiğimi söylemiş sen de bana bunu sordun. Senden bir açıklama bekliyorum dedim. Sen de bana detayıyla anlattın. Sen o gün bana bu durumun hastalık olmadığını, sonradan olmadığını, hastalık olmadığı için tedavisi de olmadığını söyledin. Dernekten bahsettin, gey lezbiyen derneğinde çalıştığını söyledin. Zaten ben önceden biliyordum o dernekte çalıştığını. Doktora çıkayım diye bana gönderdiğin vizite kağıdında görmüştüm işyerinin adını. Şüphelerimde haklı olduğumu öğrenince şoke oldum. Çok şaşırdım, günlerce inanmak istemedim ama yapılacak bir şey yoktu sonuçta. Ağladım tabi ki. Sana o gece “Ben gerçek oğlumu 30 yaşında tanıdım. Keşke daha önce söyleyebilseydin” dedim. Benden saklamanı istemezdim.

Nasıl kabullendin?
Neticede evladımsın, oğlumsun. Kaybetme korkusu da oluyor tabi. Senin gey olman benim sana olan sevgimi asla azaltmadı ya da aramızdaki ilişkiyi etkilemedi. Çünkü ben seni seviyorum. Senin kendi hayatın bu ve seni ilgilendirir. Ama yine de evlenmeyeceğini, torun sahibi olamayacağını bilmek üzüyor insanı. Ben sana bunu dediğimde sen bana kızın ailenin torun ihtiyacını karşılıyor demiştin. Ama yine de istemezdim böyle olmasını. İşyerinde olsun ya da toplum içinde olsun zorluk çekersiniz diye düşünüyorum.

“bir ailede bir gey olur diye düşünüyordum”

Peki, tam bu duruma alıştın derken ikinci bomba geldi: Anıl sana eşcinsel olduğunu söyledi. Nasıl söyledi ve sen ne hissettin?
Aslında Anıl’dan da şüphelerim vardı. Hiç kız arkadaşı olmadı. Soru sorardım kız arkadaşın, ilgini çeken biri var mı diye ama Anıl hep hayır deyip geçiştiriyordu. Bir de sen Anıl’a Kaos GL dergileri gönderiyordun, ben de niye diğer oğluma değil de Anıl’a geliyor bunlar diye düşünüyordum. Şüphelerim artıyordu, demek ki bu da işin içinde diyordum.
Bir gün dayanamadım ve sen de mi geysin diye sordum Anıl’a. O da “Soruyor musun bunu, cevaplamama gerek var mı? Bilmiyor musun sanki” diye cevap verdi. Tabi ben ikinci şoku yaşadım. O zaman isyan ettim ben. Olamaz böyle bir şey dedim. Bir ailede bir gey olur diye düşünüyordum, ikincisi fazla geldi.

Anıl’la beraber yaşıyordun. İlişkiniz nasıl etkilendi?
Üzüldüm tabi ki. Biraz da tartıştık. Sana söylediğim şeyleri ona da söyledim. Evlilik falan. O tartıştığımız dönem biraz limoniydi aramız. Ama sonra düzeldi. Çünkü o da oturttu beni karşısına ve senin anlattıklarını anlattı ve anlamamı beklediğini söyledi. Sonuçta o da benim oğlum ve onun cinsel yönelimi beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren sizin benim oğlum olmanız. Ama önceden Anıl gece ikide bile gelse merak etmezdim. Öğrendikten sonra saat 12 olunca telefonla aramaya başladım. Çünkü korkuyordum başına bir şey gelmesinden, biri bir şey yapar, döver falan diye korkmaya başladım. Mesela seni öğrendikten sonra da böyle bir endişem olmadı ama Anıl’da oldu. Çünkü Anıl’ı daha savunmasız gördüm, belki de yaşından dolayı. Onu korumam gerekir diye düşündüm.


Daha önce eşcinsellikle ilgili ne duymuştun, ne biliyordun ve bizim anlattıklarımızdan sonra ne düşünüyorsun?
Ben eskiden eşcinsellik diye bir kelime bilmiyordum. Başka türlü deniyordu, iki erkek karı koca hayatı yaşıyor diyorlardı. Benim yaşadığım ilçede annemin en yakın komşuları birlikte yaşayan iki erkekti. Ve bütün mahalle onların karı koca hayatı yaşadığını biliyorlardı. Büyük bahçeleri vardı ve konu komşu gider onlarda oturur, muhabbet eder, çay içerdik. Kendi dünyalarında yaşayan zararsız insanlardı ve onları bilirdik ama severdik, gider gelirdik. Benim çocukluğum onların bahçesinde geçti. Bizim çevremizde onlar ‘normal’ bir aile gibi karşılanıyordu, dışlanmadılar hiç. Ki bu yıllar önceydi. O zaman dışlanma yoktu. Birlikte alışverişe çıkıyorlardı, kimse dalga geçmiyordu onlarla ya da dışlanmıyorlardı. Beni ilgilendirmiyordu ve rahatsız etmiyordu ama kendi çocuklarım olunca daha farklı tabi. Şu anda yine hastalık olmadığını, sonradan olmadığını, aileyle ilgili olmadığını düşünüyorum. Şimdi eşcinselleri dışlama var. Çünkü siz anlatıyorsunuz nasıl zor olduğunu. Ama o zaman nasıl böyle rahattı ve şimdi zor bunu bilmiyorum. Kaos GL dergileri okudum sen verdikten sonra. “Canım Ailem” kitabını da okudum, sen göndermişsin Anıl’la bana, okusun diye. Anlamaya çalıştım. Aileler çok tepkili. Hatta okuyunca ben mi tuhafım onlar mı dedim.

“sevdiğinin insan olması önemli”

Şimdi biliyorsun ki iki oğlun da gey ve gelinin olmayacak ama onların ilişkileri var; tek farkla, kadın değil erkekle… Ne düşünüyorsun?
Sizin yaşadığınız hayattan mutlu olup olmadığınız önemli olan. Siz mutluysanız sorun yok. Geçen yaz sen sevgilinle Ayvalık’a geldin. İlk sevgilindi, resmi olarak benim bildiğim, yani açık açık söylediğin. Geldiniz, evimde kaldınız, yedik, içtik, güldük. Çünkü artık niye oldu, n’oldu diye düşünmüyorum; ben sizi bir çift olarak gördüm ve kabul ettim sonuçta. Artık önemli olan bu benim için. Kadın olmuş erkek olmuş değil önemli olan, sonuçta insan olması önemli. Ben Anıl’a “Güzel, temiz ve iyi bir kızla gelseydin kolunda” demiştim. Öyle biriyle gördüğümde mutlu olurdum demiştim. Anıl da bana “Ben de sana yine güzel, temiz ve iyi bir erkek bulur, getiririm” demişti. Ağlarken güldürdü beni. Bir yandan haklı. Demek istediğim de bu, insan olsun derken.

Söylemek istediğin başka bir şey var mı?
Toplum çocuklarımızı dışlamasın, anlayışlı olsunlar. Ben iki erkeğin ya da iki kadının birbirini sevebileceğine inanıyorum. Toplumda bunu anlasın, saygı göstersinler.

Kaos GL Dergisi / 101. Sayı


Eklenme Tarihi : 02.12.2009
Haber Editörü : Duman
  «« GERi
Bu haber 514068 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Süper anne tebrikler :)
Yazan : NoRanynn     Beğen

    canım bence sen bir meleksın yeryuznde gezen melek çok tatlısın sen tanımak gurur vercı saol yılın annesı
Yazan : ela_eser     Beğen

    lütfen herkes bir toplum tanımlaması yapsın!! ya da açıp bir kitaptan toplum nedir? öğrensin!! toplum ne der? toplum dışlar!! toplum kabul etmiyor!! gibi şeyleri anlamakta zorluk çekiyorum. eşcinseller de toplum tanımlamasının bir parçası değil mi!! içinde olduğun birşey seni dışlıyorsa zaten bir parçasını burunlayan şey zaten bir ``toplum`` olmuyor ki!! ayrıca, gey olmayı bir kimliğe dönüştürmek çok mu gerekli. çünkü, ``gey`` kelimesi bir sıfattır. diğer ``sıfat``lar gibi bizi ya da çevremizdeki şeyleri niteler, tanımlar. ama bu bizi ele geçirmesi gerektiği anlamına gelmemeli.
Yazan : risotto34     Beğen

    BEN 19 YASINDA BIR GAYIM BELKIDE ICINIZDE EN SANSSIZLARDAN BIRISIYIM 15 YASINDA MAHHALEMIZDE BIR COCUKLA ILISKI ESNASINDA YAKALANDIM AILEME VE BANA DEDIKLERI HEP SU EGER BIRDAHA BOYLE BIRSEY YAPARSAN KENDINI KAPININ ONUNDE BULURSUN NEDEN NIYE ICIMDEKI SESE GORE HAREKET ETTIGIM ICIN BU KADAR ACIMAZSIZ OLMANIZ GEREKMEZ ANNE VE BABA SIZ BU SITEYI BILMIYORSUNUZ BU YAZIMI HIC BIR ZAMAN OKUYAMICAKSINIZ SIZEDE SOYLEYEMEM AMA SUNU BILINKI BEN BIR ESCINSELIM VE KENDIMLE GRUR DUYUYORUM SIZ BENDEN UTANSANIZ BILE...
Yazan : pasif_nana     Beğen

    ANNECİĞİM ELLERİNDEN ÖPÜYORUM, SİTE YÖNETİCİLERİNE SESLENİYORUM VE DİĞER ARKADAŞLARA İŞTE YILIN ANNESİ SEÇİLECEK BİR ANNEMİZ DURUYOR KEŞKE BİZİM ANNELERİMİZDE BÖYLE DUYARLI OLSALARDI...AĞZINA SAĞLIK ANNECİM KEŞKE BÜTÜN DÜNYA SESİNİ DUYABİLSE...
Yazan : burayakadar     Beğen

    gerçekten haklısın anneciğim..keşke herkez senin gibi düşünse..
Yazan : love_is_     Beğen

    allah tüm eşcinsellere cinsiyetci ve insalık dışı ideolojik yaptırımlar ile karşılaştırmasın!
Yazan : ALePH     Beğen

    Allah herkese özelliklede eşcinsellere böyle modern düşünce yapısına sahip bir ana nasip etsin inşallah demek geliyor içimden ama Türkiye`de bu şimdilik zor görünüyor...
Yazan : vulevuverte     Beğen

    darısı hepimzin başına ne mutlu size...
Yazan : karokizi     Beğen

    arkadasımız coksanslı cünkü onu cok iyi anlayan ve hosgörü ile karsılayan bir ailesi oldugu için malesef yasadıgımızülkede herkes bu arkadasımız kadar sanslı degil sırf escinsel oldugu için öldürülen siddete maruz kalan darp edlien okadar arkadasımız varki tanrıdan tek istedidigim escinsellere karsı herkes bu annenin sevgisini örnek alsın herkese mutluluklar bu sevgili örnek annemizede uzun ömür ve saglıklı bir yasam dilerim
Yazan : bearcemxx     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Gay olduğu için kapıdan çevrildi Gay olduğu için kapıdan çevrildi
   Hürriyet Gazetesi eklerinden Kelebek`in köşe yazarı Onur Baştürk, 2 Aralık günü yayınlanan Kırmızı Hat adlı köşe yazısında GaBiLe.Com yazarlarından Engin Kocagöz`e geçtiğimiz günlerde 45`lik adlı mekanda uygulanan ayrımcılığı kaleme aldı. Kocagöz`ün kaleminden yaşananları köşesine taşıyan Baştürk, C...

Haber | Homofobiğim, Homofobiksin, Homofobik! Homofobiğim, Homofobiksin, Homofobik!
   Marketing Türkiye dergisi bu ay kapak konusunu LGBTT’ye ayırdı. Türk medyasında ve reklam dünyasında homofobik bir yaklaşım var mı? Dünyada "Gey Lezbiyen pazarlama" kavramı. Türkiye için bir ütopya mı? Tüm gazeteler haber dillerinde sık sık homofobi çıkmazına düşüyorlar. Uzmanlar bunun nedenini neye...

Haber | “VJ Bülent, ayrımcılık davası açmalı!” “VJ Bülent, ayrımcılık davası açmalı!”
   VJ Bülent, yıllardır çalıştığı müzik kanalı Kral TV’de işten atıldı. Yiğit Karaahmet, VJ’in işten atılma gerekçesi olarak “bunun adı açıkça homofobidir” diye yazdı. Hürriyet Gazetesi, 23 Kasım’da, “eski patronları hakkında konuşunca işinden oldu” diye yazdı. Bununla birlikte Akşam Gazetesinden Yi...

Haber | AIDS hakkında neler biliyorsunuz? AIDS hakkında neler biliyorsunuz?
   AIDS hastalığı hakkında bilmek istediğiniz her şey Pozitif Yaşam Derneği’nden katılacak konuklarla 02 Aralık Çarşamba günü saat 15: 15 ile 17:15 arasında Kanal T ekranlarında Tunç Erden Yakar’ın sunduğu Turuncutime adlı haber programında ele alınacaktır. KanaT yi uydudan ve www.kanalt.com.tr adre...

Haber | Öpüşmek yerine travestiyi oynarım Öpüşmek yerine travestiyi oynarım
   Hülya Avşar`a canlı yayında film teklifi... Türkler Çıldırmış Olmalı filminin oyuncuları Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş ve Zeynep Beşerler Hülya Avşar Soruyor programına konuk oldu. Hülya Avşar`ın "Öpüşme sahnelerinde oynar mısınız?" sorusunu cevaplayan Önder Açıkbaş "Aslan gibiyim, hiçbir ek...

Haber | Yetti `Gay`ri oturumu! Yetti `Gay`ri oturumu!
   Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geçen ay düzenlenen Din Şurası`nda `eşcinsellik` konusu ele alındı. Şuraya katılan iki psikiyatri uzmanının konuşmalarını AKŞAM ele geçirdi. Eşcinsellere kin kusan Prof. Dr. Nevzat Tarhan `İnsan neslini kurutacaklar` derken, Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu da `Homose...

Haber | Bir `HIV pozitif`in yaşam mücadelesi Bir `HIV pozitif`in yaşam mücadelesi
   Rauf 20 yıllık iş hayatının ardından bir gün HIV pozitif olduğunu öğrendi. Birkaç gün içinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan bir işsizdi. Bir yanda bakmak zorunda olduğu ailesi, bir yanda hayatta kalmak için ayda 1500 lira tutan ilaç masrafları vardı. Önce tazminatı bitti, sonra otomobilini sattı. ...

Haber | Transseksüel Öykü hemşire olacak Transseksüel Öykü hemşire olacak
   Cezaevinde girdiği ÖSS`de, KKTC`de Hemşirelik Yüksek Okulu`nu kazandı. BURSA - 3 yıl önce bankadan çektiği kredi ile ameliyat olup cinsiyet değiştirerek pembe nüfus cüzdanı aldıktan sonra evlenen, ancak travestilere fuhuş yaptırdığı iddiasıyla 27 ay cezaevinde kalan 37 yaşındaki Öykü Evren Özen, ce...

Haber | Her zaman, her durumda suçluyum çünkü travestiyim Her zaman, her durumda suçluyum çünkü travestiyim
   Son üç yılda kaç travesti öldürüldü farkında mısınız? En azından bildiklerimiz 30! Ölüm son aşama; bir de çoğunlukla aile ocağında başlayıp yan komşular, mahalle sakinleri derken çapı da, yoğunluğu da değişen daimi bir şiddet halesi var. Polise başvurmak daha büyük dert... Böyle bir nefreti sürekli ...

Haber | GAY TASARIMCILARA AŞKLARI İLHAM VERİYOR GAY TASARIMCILARA AŞKLARI İLHAM VERİYOR
   Birçoğumuz gibi onların da ilham kaynakları, aşkları. Dünyaca ünlü tasarımcılar, yarattıkları muhteşem koleksiyonlar için tabii ki bir yerlerden ilham alıyor. Ve birçoğumuz gibi onların da ilham kaynakları, aşkları. Tasarımcılar dünyevi sınırlamalar altında ezilmiyorlar. Onlar yeteri kadar ya...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi