AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
693 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Törene `Zenne` Damgası!

Törene `Zenne` Damgası!


48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nin en iyileri belli oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali`nde ödül kazananlar belli oldu. Ödül törenine Şanlıurfalı Ahmet Yıldız’ın hayatını anlatan `Zenne` filmi damgasını vurdu ve gecenin en çok ödül alan filmi oldu.

`BİR DAHA DARBE VE SANSÜR OLMASIN`
Gecenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, selden dolayı biraz kederli hafta geçirdiklerini belirterek,"48. Altın Portakal yönünden dolu bir hafta oldu. Antalya halkı sanatçıları 48. kez sevgiyle karşıladı. Gelecek Altın Portakallar`da kadınların, aydınlarımızın, bilim adamlarımızın olduğu bir portakallar diliyorum. Bir daha Türkiye`de darbe sansür görmeden görüşmek üzere hepinize güle diyoruz" diye konuştu.

SİYAD`IN EN İYİ FİLM ÖDÜLÜ `ZENNE`NİN OLDU
Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Uluslararası Uzun Metrajlı Film Yarışması`nda En İyi Film ödülünü İran yapımı `Güle Güle` aldı. SİYAD Ulusal Uzun Metraj filmi ise `Zenne` seçildi. Ödül töreninde konuşan `Zenne` filminin yönetmeni Caner Alper, "Belki bir daha bu sahneye çıkamayız" dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Böyle bir filmle festivale katılmayı bile düşünmezken, cesaret edemezken bizi seçtiler. 13 filmden biri olarak bizi yarıştırdılar. Kültür Bakanlığı`ndan `Zenne` ile ilgili `Desteklemeye uygun bulunmamıştır` yazısını almamızın üzerinden iki yıl geçti. Dünyanın her yerinden, bu senaryoda anlatılanlara inanamayan, ama bunun bir dava olduğuna inanan pek çok sanatçıyla bir araya geldik ve filmi bitirdik. Ahmet Yıldız bir yaz akşamı evinin önünde 7 kurşunla öldürüldü. Gıyabında yargılanan kişi öz babası ve yakalanamıyor. Bakanlığın uygun bulmadığı filmimizle aldığımız bu ödülle içimde ilahi adalet umudu yanıyor. Sözde namuslarını temizlemek için gözlerini kan bürümüş töre katillerinin tam karşısında kızının veya oğlunun önünde etten duvar ören aileler olacağını umut ediyorum. Tıpkı bizim ailelerimiz gibi."

Filmin diğer yönetmeni Mehmet Binay da, "Devletin nefret cinayetlerinin önüne geçmek için caydırıcı cezalar getirmesi gerekir. Türkiye`nin bulunduğu coğrafyadaki yegane hoşgörü ve demokrasi ülkesi olmasıdır. Bizler hepimiz din, ırk, dil ve cinsiyet fark etmeksizin aynı Tanrı`nın çocuklarıyız. Bizim filmimiz diyor ki, dürüstlük bazen öldürebilir. Evet bizim arkadaşımız Ahmet`i ve daha nicelerini öldürdü. Ama biz diyoruz ki, (İlk önce hayatta kalmaya çalışın). Bu ülkede cesur insanlar da yaşayabilir. Kimliklerimizi saklamadan yaşayabileceğimiz bir Türkiye hayal ediyoruz" diye konuştu.

Yarışmada bu yıl ödül kazananlar şöyle:

Ulusal Uzun Metraj
En İyi Film: Güzel Günler Göreceğiz (Hasan Tolga Pulat)

En İyi İlk Film: Zenne (Caner Alper-Mehmet Binay)

En İyi Yönetmen: Çiğdem Vitrinel (Geriye Kalan)

En İyi Senaryo: Emre Kavuk (Güzel Günler Göreceğiz)

En İyi Görüntü Yönetmeni: Kenan Korkmaz (Lüks Otel) - Norayr Casper (Zenne)

En İyi Müzik: Frank Schreiber, Hemin Derya (Yürüyüş)

En İyi Kadın Oyuncu: Devin Özgür Çınar (Geriye Kalan)

En İyi Erkek Oyuncu: Erdal Beşikcioğlu (Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Tilbe Saran (Zenne) - Nesrin Cavadzade (Güzel Günler Göreceğiz)

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Erkan Avcı (Zenne)

En İyi Kurgu: Kalendar Hasan (Güzel Günler Göreceğiz)

En İyi Sanat Yönetmeni: Giyasettin Şehir (Yürüyüş)

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: ``En İyi Film`` Lüks Otel, ``En İyi Müzik`` Ömer Erciyes (Lüks Otel), ``Çocuk Oyuncular`` Okan Koç (Öngörüye Ağıt), Yusuf Berkan Demirbağ (Can), Abdullah Ado ve Nujiyan Kilgi (Yürüyüş)

Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Canavarlar Sofrası (Ramin Matin)

Kadınlar Jürisi Özel Ödülü: Nar (Ümit Ünal)

Antalya Kent Konseyi Seyirci Ödülü: Can (Raşit Çelikezer)

Uluslararası Uzun Metraj:
En İyi Film Ödülü: ``On the Edge - Sınırda`` (Leila Kilani)

Uluslararası Uzun Metraj Jüri Özel Ödülü: Welcome to Germany - Almanya (Yasemin Samdereli)

Gençlik Jurisi Ödülü: ``Goodbye - Güle Güle`` (Mohammad Rasoulof)

Belgesel Ödülleri:
En İyi Belgesel Film Ödülü: Bedensiz Ruhlar (Sabite Kaya)

En İyi İlk Belgesel Film Ödülü: Oğlunuz Erdal (Tunç Erenkuş) - Geçmiş Mazi Olmadı (Mehmet Özgür Candan)

Jüri Özel Ödülü: Arabeks (Gökhan Bulut ve Cem Kaya)

Jüri Özel Ödülü: Kadim (Okan Avcı)

Kısa Film Ödülleri
En İyi Kısa Film Ödülü: Dua (Tuna Balkan)

Jüri Özel Ödülü: Kırmızı Alarm (Emre Akay)

Jüri Özel Ödülü: İnfantil Amnezi (Can Mengilibörü)

SİYAD Ödülleri:
En İyi Ulusal Uzun Metraj: Zenne (Caner Alper , Mehmet Binay)

En İyi Uluslararası Uzun Metraj: Goodbye - Güle Güle (Mohammad Rasoulof)

Halkın Portakalı
Rengim-Rengim Grubu

Kaynak : Haberturk.com


Eklenme Tarihi : 15.10.2011
Haber Editörü : Gokhan
  «« GERi
Bu haber 438118 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    cogunlugunu muslumanların olusturdugu ve resmı dınının ıslam oldugun bır ulkede escınsel temalı bır fılmın odul alması toplumunda bazı seylerı artık yavas yavas kabullenecegı anlamını tasımazmı sızcede son olarak bu ulkede bır escınsel olarak devrım yasadıgıma ınanıyorum
Yazan : agr_a     Beğen

    filmi desteklemeye uygun bulmayan Kültür bakanligina hemen hormonlu bir domates ödülü yollayalim!Ödül alan bu filmi desteklemeye uygun bulmayan §ahsiyetlerin UTANMASI gerekir..HATTA homofobik olduklarindan istifada edebilirler...
Yazan : turco45     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    zenne filminin ne ben ibrahim can nede ahmet yildiz hayatinin gecmisi yada ölümünden sonraki durumla ilgisi var. bana hicbir sekilde danisilmamsitir. ahmet yildiz ve benim ile ilgisi olmayan bir film icin benim ve ahmet yildizin isminin ve soyadinin ve bana ait ortak resimlerimizin kullanilmis olmasinin siddetle kiniyorum. bunu etik disi, saygisiz ve yanlis buluyorum. ahmetyildiz cinayeti ve hikayesi birsekilde bu filme yamanmistir. ödül alincaya kadar bu filmde ahmet yildiz hikayesi geciyor diye lanse edenler sonrasinda bu ahmet yildiz ile ilgili degildir diyerek yangindan yorgan kaciriyorlar. SIDDETLE KINIYORUM. ibrahim can
Yazan : olgun444     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    tarifi imkansız duygular içindeyim. buruk bir mutluluğu yaşamaya çalışırken, bizden aldıkları vergileri bizden çalınmasına destek ve yardımcı oldukları hayatlarımızı anlatmak ve göstermek gayretlerimiz için veremiyorlar. bu faşistlerin, ``Alevilerin malı canı size helaldir.`` diyenlerden ne farkı var!? aynı mentalite!! bu film kimseye değil, homofobisi içselleşmiş eşcinsellere akıllarını başlarına devşirmek için bir vesile olur umuyorum ki!!! p.s. haber metninde Ahmet Yıldız`ın hayatını anlatan Zenne filmi denilmiş!! film Ahmet Yıldız`ın hayatını anlatmıyor. Bu yeterince yazıldı çizildi ama yeterince anlaşılamamış.
Yazan : risotto34     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    umarım devamı gelir ve senaristlerimiz yönetmenlerimiz yapımcılarımız oyuncularımız daha cesur işlere de el atarlar geciken bir ödül ama başlangıç için iyi
Yazan : gomorder     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Söylenecek çok şey var, tartışılacak çok konu var daha.Bir kaç yıl öncesine kadar emeklemeyi dahi başaramazken artık ayakta yürüyebiliyoruz.Bu gelişmeleri, aldığı bu ödülleri bende ayakta alkışlıyorum.
Yazan : ykuza     Beğen

    Türkiye`de güzel §eyler de oluyor..Film hakkettigi ödülü aldi..A.YILDIZ mezarinda rahat uyusun!Bu film ile belki homosexsüel cocugu olan aileler,NAMUSUN KANLA TEMiZLENMEYECEGiNi anlarlar...Belki bu film sayesinde eli kanli katil baba yakalanacaktir..Böyle olursa bu sanatin gücünü gösterecektir!
Yazan : turco45     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | `Benim kızım eşcinsel` `Benim kızım eşcinsel`
   Zenne filminde `gay` rolü oynayan Ünal Silver: Bunu çekinmeden söyleyebiliyorum. Bir kızım, bir oğlum ve iki gelinim var 48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali’nde favoriler arasında gösterilen Şanlıurfalı Ahmet Yıldız’ın hayatını anlatan “Zenne” filminin söyleşisine oyuncu Ünal Silver damg...

Haber | AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi AK Partili Bostancı, sadece kadın ve aile değil eşcinsellerin de şikayetlerinin değerlendirilmesini istedi
   AK Partili Naci Bostancı, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu`nda şiddetin sadece kadınla sınırlandırılmamasını, eşcinsellerin de varlığının kabul edilerek gelecek şikayetlerin komisyonda ele alınmasını istedi. Bostancı`nın bu sözlerine, eşit haklar isteyen eşcinsellere toplum hazır değil diyerek karşı...

Haber | Askerin `Eşcinsel` cinayetine 2 müebbet Askerin `Eşcinsel` cinayetine 2 müebbet
   Datça’daki radar üssünde görev yaptığı sırada kendisine ‘eşcinsel’ imasında bulunan iki asker arkadaşını öldürmekten yargılanan er Ahmet Korkmaz, iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Datça Radar Komutanlığı’nda bir yıl önce işlenen cinayet davası ka...

Haber | Polonya`nın İlk Trans Vekili: Anna Grodzka Polonya`nın İlk Trans Vekili: Anna Grodzka
   Birinci sıradan aday gösterildiği Krakow`da 18 bin oy alan Anna Grodzka, Polonya`nın ilk trans vekili olarak ayrımcılığa uğrayanların sesini duyurmak istediğini söylüyor. Polonya, kendi tarihinde bir ilke imza atıyor. 57 yaşındaki trans Anna Grodzka, geçtiğimiz pazar (9 Ekim) gerçekleştirilen seç...

Haber | Ailesi cenazeyi kabul etmedi Ailesi cenazeyi kabul etmedi
   Travesti olduğu gerekçesiyle ağabeyi tarafından hastanede öldürülen R.Ç.’in cenazesi ailesi tarafından kabul edilmeyince belediye görevlileri tarafından kimsesizler mezarlığında toprağa verdi. GAZİANTEP’te travesti olduğu gerekçesiyle ağabeyi 27 yaşındaki F.Ç. tarafından hastanede öldürülen 24 ya...

Haber | Travesti kardeşini yatağında öldürdü! Travesti kardeşini yatağında öldürdü!
   Gaziantep`te 27 yaşındaki Fevzi Çetin, travesti kardeşi 24 yaşındaki Ramazan Çetin`i, yüksekten düşme sonucu tedavi gördüğü hastane odasında 3 kurşunla öldürdü. Gaziantep’te cinsel tercihi nedeniyle baskı gördüğü ailesini 2 yıl önce terk ederek yalnız başına yaşayan Ramazan Çetin, 4 Ekim’de yükse...

Haber | Travestilerden ``Dışlanıyoruz`` Suç Duyurusu! Travestilerden ``Dışlanıyoruz`` Suç Duyurusu!
   Bursa`da aynı evde yaşayan Canali Topçu ve Umut Gümüş adlı travestiler, cinsel tercihleri nedeniyle toplum tarafından dışlandıklarını, kaldıkları apartman ve bina sahibi tarafından kendilerine başka yere taşınmaları için baskı yapıldığını söyleyerek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bursa`da ayn...

Haber | Ayşe Kulin: ``Geyler Yok Sayılamaz`` Ayşe Kulin: ``Geyler Yok Sayılamaz``
   Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da okurlarıyla buluşan Yazar Ayşe Kulin, tamamen kurgu olan bir ’’gey’’in aşk hikayesini kaleme aldığını ve şu anda kitabın kapağının hazırlandığını söyledi. Geylerin toplumda yok sayılamayacağını belirten Kulin, “Dolayısıyla bir Türk aydını olarak onlarla ilgili de ...

Haber | Erkek arkadaşı kadın çıktı! Erkek arkadaşı kadın çıktı!
   İngiltere`de yaşayan Nicole Lindsay adlı bir kadın, evlenmek üzere olduğu adamın `kadın` olduğunu öğrenince şok geçirdi. Yaklaşık beş sene beraber olduklarını söyleyen 24 yaşındaki genç kadın, “Polis Lee’in kadın olduğunu söylediğinde inanamadım. Öğrendiğimden beri kabuslar görüyorum” dedi. Linds...

Haber | Sırbistan hükümeti Belgrad Onur Yürüyüşü`nü yine yasakladı! Sırbistan hükümeti Belgrad Onur Yürüyüşü`nü yine yasakladı!
   Sırbistan hükümeti, 2009’da olduğu gibi Belgrad Onur Yürüyüşü’nü yine yasakladı. Geçen Pazar Belgrad’da yapılması planlanan LGBT’lerin yürüyüşü İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklandı. Sırbistan Ulusal Güvenlik Konseyi, etkinlik gerçekleştiği takdirde şehirde kundaklama ve şiddet olayları y...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi