AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1121 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | SON RÖPORTAJI CADDE’YE

SON RÖPORTAJI CADDE’YE


Halil Ergün, “Beni alkolik göstermeye kimin ne hakkı var?” diyerek taciz edildiğini söyledi. Oyuncu meslek örgütüne kırgınlığını da dile getirdi: “Çok iyi yazılar okudum hakkımda destek veren ama hiçbir sinema örgütünden, bir laf işitmedim. Çok mu hoşlandılar bu hale getirilmeme?”

İlk filminiz Yılmaz Güney’le başrolü oynadığınız ‘Yol’ filmi.
Evet ilk filmim budur. 12 Mart yıllarından sonra hapishaneden çıkmıştım. Tiyatro yaptım ben fakülte yıllarımda. Ankara Devlet Sahnesi’nde ‘Asiye Nasıl Kurtulur?’u oynadık. Hatta ilk ödülümü de o oyunla almıştım, Kara Mustafa rolüyle. Sonra 12 Mart yılları geldi. Hapise alındık bizler. Çıktığım zamanlar arkadaşlar Yılmaz Güney’in filminde oynamamı önerdiler, oynadım da. Ben biraz görev duygusuyla oynadım ama çok sevdim sinemayı. Bu film şimdi olacak, olmadı derken, başrol oynadım. Derken şarkıcı türkücü filmleri, seks filmleri çıkmaya başladı. Yeşilçam’ın kendisi ortadan çekilmeye başladı. O yıllar sinemaların kapandığı yıllar. Sonra kan ter içinde 1974 yılında başladım. Kasabamla ilişkimi koparmadım, İznik’te tarım yaptım. İyi projelerde bulunma çabası gösterdim ve bugünlere geldik.

Kanlı 1 Mayıs’tan 32 yıl sonra bu yıl 1 Mayıs kutlamalarına katıldınız. Neler hissettiniz?
Çok heyecanlandım. Öbürlerine gitmedim ben, gereksiz bir resim gibi görmek istemedim kendimi. Bu yıl hem bir mutluluk, hem de hesap sorma; hesap sorma derken sorumluların bulunması anlamında çünkü 1977’de buradaydım (Taksim’de) her şey gözümün önünde oldu. Buraya gelindi ve bayram edildi, bir gelenek oluşmaya başladı. Biz yasaklara karşı çıkarak yorulan bir kuşağın çocuklarıyız. O yüzden burada bu mutluluğu yaşamak güzel bir şeydi.

Ankara’da 1 Mayıs’ta travestiler “Sendika hakkı istiyoruz” diyerek pankart açtılar.
Asıl olan toplum bilincinin ve yargılarının, değişim sürecine girmesi. 1 Mayıs’ta kortejde Mor Çatı grubundan kadınlar gördüm, nasıl sloganlar atıyorlar. Onlardan öğreneceğimiz çok şey var.

Türkiye de gey bara gitti mi gitmedi mi bunlar tartışılıyor..
Aynen, ben mesela gidiyorsam arkadaşlarımla “Gitmişsin söyle!” diyorlar. Korkumuz yok! Her şeyi söyleriz ama neden, bana bunu bağırttırmaya kalkıyorlar? Sana, ya da öbürüne? Ne oluyor? “İtirafta bulun” diye zorluyor! Sen kimsin niye itirafta bulunacak insanlar?

Gey açılımı olmalı mı sizce?
Elbette. Herkesin, demokratik ve insan hakları meselesidir, herkesin yaşama hakkını savunuyorum.

Baskı...
Hayır öyle bir şey yok. Ama seni taciz ediyor resmen. Hrant’ı vuruyor mesela. Ya da bir eşcinseli gördüğü zaman yine aynı şeyi yapıyor. Kişilerin tercihleriyle ilgili sorular sorulmaması gerekir, o bir zulüm!

Özel hayat denen bir şey var.
Geçen bana yapılan. Arabamı takip ettiler.Yönetmenim ve arkadaşlarımla birlikte bara gittik ve iki kadeh bir şey içtik. Bana rica ettiler, gelebilirler mi diye, “Gelsinler, çeksinler” dedik. Çektiler. Arabama bindik, arabayı ben Alman hastanesinin oraya park etmeye gittim yanımda iki tane kız arkadaşımla, baktım oraya da yığıldılar, kaçtım. Sonra durdum sırf arkamızdan koşmasınlar diye. Bütün gece beni takip ettiler. Polise 155’e ‘Şüpheli bir şahıs” diyerek plakamı ihbarda bulunmuşlar. Benim ehliyetimi aldırmak için, haince, düşmanca bir tavrı anlayabilir miyim ben? TV’de kendilerine göre senaryo yazarak anlatıyorlar. Yargıda verecekler onların hesaplarını.

Mahkemeye verdiniz o zaman.
Ama bir şey söyleyeceğim: Eğer çevirme varsa, seni de beni de çevirebilirler. Ama bu kadar büyük senaryo varken, sen 155’lerden şikayet ederek, ihbarlar yaparak sadece bir senaryo kurgulamak için ben takip ediliyorsam bunu kim bana nasıl anlatacak? Arkadan da polise karşı geliyor, diyerek iftiralar atarak. Yalan, yanlış, utanç verici. Ama asıl mesele şu; çok iyi yazılar da okudum hakkımda destek vereren yazılar ama hiçbir sinema örgütünden, bir laf işitmedim bir oyuncuya, bir aktöre destek çıkmadılar. Çok mu hoşlandılar benim bu yaştan sonra bu hale getirilmeme?

Şimdi çok para kazanıyor Halil Bey, bunun da acısını biraz çeksin gibi mi düşünüyorlar.
Herkes bunu düşünüyor ya. Ben hiç gece hayatı olmayan bir adamım. Son iki ayda iki defa sokağa çıktım ikisinde de olay çıkarttılar. İçki içmem ben, çıkınca içiyorum, adımı içkiciye çıkardılar. Beni alkolik göstermeye arkadaşım ne hakları var ya? Benim evimde bira bile içilmez.

Peki önlem alıyor musunuz, bu tür sorunları bir daha yaşamamak için?
Çıkmayacağım dışarıya, çekip gideceğim artık zaten. Şöhret falan da istemiyorum bu kadar ben ya. Gittik zamanında biz gece hayatını çok evvelden yaşadık. Bir çiçek bar vardı hayatımızda. Ben çıkmayacağım artık, çünkü bana zehir ettiler. Zaten de çıkmıyorum. İki ayda iki defa yaa. Özel mekanına gittim.

ASIL AŞKLAR SANDIKTA SAKLI
Hayatımın aşkını arıyorum demişsiniz.
Biz aşkı seven kuşaktan geliyoruz. Şimdi bizim yaşadığımız gibi aşklar yok. Biz flört ve sevgiliyi aşk gibi yaşadık zamanında. Zamana yayılan ilişkilerdi onlar. Artık yaş olarak da, zaman olarak da, çevremiz olarak da hakikaten sarsılsak da, böyle salya sümük aşık olsak! A oluyoruz tabii, düşerse niye olmasın?

Sizi sersemleten bir aşk oldu mu ı?
Yaşamaz olur muyum? Yerlerde süründüm. Ama asıl aşk sandıklarımda var onlar bende gizli kalsın. Bazı yasak aşklar da var yani. Bazen gerçekten aşk olduğuna inandığım şeyler de var.

Yasak olunca mı gizemli oluyor, çekiyor insanı?
Biraz etkisi var onun. İmkansız olan daha tahrik eder. Herkes aşık olmak ister canım neden istemesin? Ölmeden olur belki. Kaldı ki ben hayata çok tutkuyla bağlıyım. Geçenlerde gelirken bir şey düşündüm. Dağların, kuşların, çiçeklerin herkesin hakkı var senin kadar yeryüzünde.. Sadece insanların mekanı değil burası. Bir de dedim; bu ağaçlar, kuşlar insanlara çılgın gözüyle bakıyorlar dedim! O yüzden benim doğa aşkım var mesela. Hayvanlarım var. Ben kırsal kesim çocuğuyum, taşrada büyüdüm her zaman atım, keçim, koyunum, mandam, ineğim, tavuklarım, kedim, köpeğim oldu. Hepsi İznik’te.Bunlar hayatımızın kafilesidir yani. Bunlar yaşanmışlıktır ve benim tutkularım da var. Aşkı besleyen biraz da o. Şimdi hayvanları sevmeyen, biriyle ben nasıl zamanı paylaşırım? Ben hayatımda sapanla kuş vurmadım! Annem babam da çok duyarlıdır, bir gün büyük abim bir güvercin vurmaya gitmişti olay olmuştu.

Tolga Karel gibi siz de yalnızlık çekiyor musunuz?
Yok ben çok kalabalık bir ailede yaşıyorum. Eşlerim dostlarım var. O çocuk herhalde içkiliyken söyledi. Geçenlerde konuştum ben onunla, “Yalnızım” dedi. Ben de “Yalnızlık insana mahsus bir şeydir” dedim. Doğarken yalnız doğuyoruz, ölürken de yalnız ölüyoruz! En büyük aşkın bile senin yerine ölmüyor! Her şeyden sonra, sevişmeden sonra bile yatağa başını tek başına koyuyorsun. Belki de çocuğun başına benim söylediğim laflar yer etti. Şunu söylemek istiyor orada, “Ben yalnızım” diyor, sevgilisi bırakmış gitmiş.

kaynak: Milliyet Cadde


Eklenme Tarihi : 10.05.2010
Haber Editörü : Nekrofil
  «« GERi
Bu haber 530092 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    ``Kişilerin tercihleriyle ilgili sorular sorulmaması gerekir, o bir zulüm!`` Ne kadar ezik bir cümle!! Hayatım boyunca unutmak istediğim bir şeyi(eşcinselliğim) sürekli karşımda görmek zuldür, der bazıları. Bunlara latent eşcinsel diyoruz. Onlar zaten geylerden, lezbiyenlerden, travestilerden, transeksüellerden de nefret ederler. Elbette, kişilerin ne olduklarını kimseye deklare etmek mecburiyetleri yoktur. Ancak, eşcinseller şiddetle bu kadar içiçe yaşarken susmak da, haktan, hukuktan, insan olmanın gereklerinden bahseden kimi insanların yapmaması gereken bir şeydir. Ayrıca, itiraf etmek de ne demek?! Ortada bir suç mu var? Böyle insanların eşcinsel iseler dahi, açıklamamalarını tercih ederim. Yıllarca sakladığınız bir şeyi; bunca insan mücadele etmiş, acı çekmiş, tarifi imkansız bedeller ödemişken bir lütufmuşçasına açıklayacaksanız: Kalsın, açıklamayın. Biz bileceğimiz kadarını biliyoruz ve ikiyüzlülüğün ne olduğunu da en çok böylelerinden öğrendik! Şöhretlerinin kendilerine sağladığı kalkanların arkasına saklanıp dilediklerince yaşadılar! Oysa, yapacakları en küçük açıklamayla eşcinsellere karşı varolan önyargıyı az da olsa yumuşatabilecekleri hiç mi gelmedi akıllarına!? Gelmiştir ancak başkaları haklarımız için bedel ödesin ve biz daha iyi haklar olunca çıkar, ``aslında, ben de eşcinselim.`` der geçmiş zamanı telafi ederiz sanırlar. Böylelerinin ortaya süreceği bir kadın ya da erkek herzaman vardır portföylerinde, herşey toplumsal mutabakat içindir ne de olmasa!! Ağzınızı açtığınızda hemen kadınlarla yaşadıkları ölümsüz aşkları anlatırlar: Sizi hala Kezban sanırlar. Oysa, Kezban Roma`dan dönmüştür.
Yazan : risotto34     Beğen

    Sıradan insanların bile itiraf etmekten çekindiği bir şeyi tüm Türkiye`nin tanıdığı bir sanatçıdan beklemek doğrusu safdillik olur. Hadi söyledi diyelim..Sonrasını düşünebiliyor musunuz? Halil Bey kendi ipini kendi eliyle çekmiş demektir. Don kişotluğu neden ondan bekliyoruz.Eşcinsel öyle çok sanatçımız var ki..Hangisinden ses çıktı? Ama kabul edelim ki onlaar için daha zor..Ben onları anlayışla karşılıyorum..Her şey koşullarla ilgili...
Yazan : mybears     Beğen

    anlamayanlara: kimse herkez cinsel kimligini aciklasin iddasinda bulunmadim. ama escinsel olupta tam tersini aciklayanlarda inkarci ve ikiyüzlü. türk toplumunu cogu böle. cinsel kimligini aciklayip ona sahip cikmak cesaret isi. ben türkiyede cogu kisinin bu cesarete sahip olmadigini düsünüyorum. inkarcilik daha cesaret verici. atin, inkar edin gitsin. yalandan kim öldü ki...
Yazan : olgun444     Beğen

    Konu eşcinselliğin ne demek olduğu değil, konu insanların cinsel tercihlerini açıklaması için kurulan baskı..! İnsanın cinsel tercihini inkar etmesi ikiyüzlülük değildir. O kişi cinsel tercihini açıklamadığı sürece ikiyüzlü diyemeyiz. Kaldı ki bu itiraf kişilerin konumuna göre zorlaşabilir. Siz kimliğinizi gizlemiyor olabilirsiniz ancak bu, sizin gibi olmayan yani kimliğini gizleyen eşcinseller ikiyüzlüdür demek değildir. Hepsi bir kenara, bu sanatçı şunu söylemek istiyor, insanlar neden cinsel kimliğimi sorabilecek hakkı kendilerinde görebiliyorlar diyor. Neden durup dururken ben eçcinselim veya heteroyum ya da şuyum buyum gibi bir açıklama yapayım diyor ve ben de aynen katılıyorum.. Kimliğini açıklayana neden açıkladın, açıklamayana da neden açıklamıyorsun diyemez hiç kimse.. Bunun aksini düşünen de hayata at gözlüğüyle bakıyordur benim gözümde.. Geri kalan her şeyi için de master card :)
Yazan : macoAseverim     Beğen

    önce su yanlisi düzeltelim. travestiler yada transexueller ile yatanlar asla heterosexuel olamaz. neticede hepsi erkek. bir erkegin escinsel olmasi icin illaki bir erkek ile yatmasi gerekmiyor.cinsel iliskiye girmesi gerekmiyor. erkek icin biseyler hissediyorsa yada erkegi düsünerek erekte oluyorsa o kiside escinseldir. degilsen lütfen karsicins ile iliskiye gir yada karsi cinse erekte ol.herkez iyi okusun escinsel = ES CINS
Yazan : olgun444     Beğen

    bence inkar ve ikiyüzlülük zorla itiraftan cok cok cok daha kötü
Yazan : olgun444     Beğen

    Adam yazısında ``bu ülkede zorla itiraf et diyorlar, bağırarak söyle diyorlar, sen kimsin ki sana itiraf edeyim`` diye bence haklı bir rahatsızlığını dile getiriyor, siz hala yorumlarınızda ``çıkıp adam gibi itiraf etsin`` diyorsunuz.. Yahu size ne kardeşim, isterse açıklar istemezse açıklamaz, siz hangi hakla itiraf etmesini isteyebiliyorsunuz ben bunu anlamıyorum ki..
Yazan : macoAseverim     Beğen

    Sonuçta ünlüleri izleyen bir paparazzi grubu var. Sen de dışarı çıkınca, ağzınla iç, çatlayana kadar içip, sonra da direksiyon başına geçme. Ya da Türklerden rahatsız oluyorsan, yakın ülkelerde, ne yapacaksan yap, azacaksan yurtdışında az. Bence, yakalanıp, malzeme olmak için yapıyorsun.
Yazan : Calgary     Beğen

    2 maskeyle dolaşan oyunculardan biri...tekyönde onla bunla sallanır durur sonra çıkar aşık olduğu kadınlardan bahseder.şaka gibi
Yazan : Chrome     Beğen

    kendini desifre etse ne olur. destek cikmaktan baska. gercekleri itiraf etmekten baska. cikip adam gibi evet ben escinselim desin.
Yazan : olgun444     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Elton John da Fas`ta yasaklandı Elton John da Fas`ta yasaklandı
   Fas`ta ana muhalefet partisi olan Adalet ve Kalkınma Partisi, eşcinsel İngiliz şarkıcı Elton John`un, ülkede gelecek ay yapılacak festivale katılmasının yasaklanmasını istedi. El Arabiye`nin haberine göre, partinin meclis grubu başkanı Mustafa Ramid, "ülkede homoseksüelliği teşvik edebileceği ger...

Haber | Seri katil cinayetinde insan hakkı ihlali Seri katil cinayetinde insan hakkı ihlali
   “Seri katil kurbanı A’nın kimliğinin ve hastalığının açıklanması özel hayatın gizliliği hakkını ihlal etmektir.” SG - Seri katil tarafından öldürülen İzmirli travestinin AIDS’li olduğunun yazılması kimlik bilgileriyle fotoğraflarının yazılması yeni bir tartışmayı gündeme getirdi. Pozitif Yaşam ...

Haber | Öldürülen travesti HIV virüsü taşıyordu Öldürülen travesti HIV virüsü taşıyordu
   İzmir`de Hamdi Ayri tarafından öldürülen ve travesti olduğu iddia edilen Mustafa Has`ın HIV virüsü taşıdığı bildirildi. İzmir Adli Tıp Kurumu Başkanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 28 yaşındaki Mustafa Has`ın HIV virüsü taşıdığı belirlendi. Has`ın HIV virüsü taşıyıcısı olduğu ve bir...

Haber | 33 Yıl Sonra Taksim… 33 Yıl Sonra Taksim…
   33 yıl sonra 1 Mayıs Taksim’de yüzbinlerce kişinin katılımıyla coşkuyla ve olaysız kutlandı. 33 Yıl Sonra Taksim… 33 yıl sonra 1 Mayıs Taksim’de yüzbinlerce kişinin katılımıyla coşkuyla ve olaysız kutlandı. 1 Mayıs mitingine katılan Lambdaistanbul üyeleri, 1 Mayıs alanına DİSK korteji il...

Haber | Kara, Mor ve Gökkuşağı Bayrakları Birlikte Dalgalandı! Kara, Mor ve Gökkuşağı Bayrakları Birlikte Dalgalandı!
   Pembe Hayat, Ankara Anarşi İnisiyatifi, FeministBiz, Anarşist Kolektif Ankara ile 17 Mayıs Anti-Homofobi İnisiyatifi 1 Mayıs’ta, Ankara’da ortak kortejde yürüdüler. Kara, Mor ve Gökkuşağı Bayrakları Birlikte Dalgalandı! 1 Mayıs’ta, Ankara’da, Pembe Hayat, Ankara Anarşi İnisiyatifi (AAİ), Femi...

Haber | 32 yıl sonra Taksim`de 1 Mayıs coşkusu 32 yıl sonra Taksim`de 1 Mayıs coşkusu
   İşçiler bayramlarını kutladı. 32 yıl aradan sonra 1 Mayıs`ta Taksim`de olmanın coşkusunu yaşadılar. Çoluk çocuk marşlar söylediler, halaylar çektiler. Sadece işçiler değil, sanatçılar, politikacılar, yazarlar ve eşcinseller de hak mücadelesi veren işçileri yalnız bırakmadı. İSTANBUL Bugün Tak...

Haber | Ege’den Dokuz Eylül’e Homofobi Karşıtı Buluşma İzmir’de Ege’den Dokuz Eylül’e Homofobi Karşıtı Buluşma İzmir’de
   Homofobi Karşıtı Buluşma, 1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a son aya giriyor. Mart ve Nisan programının ardından homofobi karşıtları Mayıs’ta, İzmir, İstanbul ve Ankara’da buluşuyorlar. İzmir Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ev sahipliğini Siyah Pembe Üçgen Derneği, Ege Üniversitesi Psikolojik Danışma Topluluğ...

Haber | Siyah Pembe Üçgen İzmir Kapatılamadı Siyah Pembe Üçgen İzmir Kapatılamadı
   İzmir Valiliği’nin başvurusuyla, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Tüzüğünün 2. Maddesinin “Genel Ahlaka ve Ailenin Korunmasına Aykırılığı” iddiası ile Siyah Pembe Üçgen İzmir Derneği’nin feshi (kapatılması) talebiyle açılan davanın, SiyahPembe, İzmir Amargi, Dsip,İnsan Hakları Gündemi Derne...

Haber | Seri katil zanlısı Bodrum`da yakalandı Seri katil zanlısı Bodrum`da yakalandı
   İzmir`de üst üste üç gecede üç kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan katil zanlısı Muğla`nın Bodrum ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. İzmir`in Balçova ilçesinde bankacı Esra Yaşar ve üniversiteli Ayşe Selen Ayla ile Konak`ta aynı yöntemle `Azra` takma adlı transseksüel 30 yaşındaki Mus...

Haber | İzmir polisi alarma geçti! 3 günde, 3 cinayet! İzmir polisi alarma geçti! 3 günde, 3 cinayet!
   İzmir`de son 3 gün içinde, 7. 65 milimetre çapındaki tabancayla işlenen iki cinayetin ardından bu sabah da polis ekipleri Konak`ta takma ismi Azra olduğu öğrenilen transeksüel Mustafa H.`nin öldürüldüğü ihbarını aldı. Transeksüel Azra`nın ölüm haberini duyan Siyah Pembe Üçgen İzmir Lezbiyen, Gay, B...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi