AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1744 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Öncelik Eşcinsel Haklarının Yasalaşması Olmalı

Öncelik Eşcinsel Haklarının Yasalaşması Olmalı


Modacı Cemil İpekçi sevgilisi Bekir Coşkun ile bu sefer de eğlenmeye gittiği gece kulübünde, "Siz nasıl insanlarsınız, dağıtırız masanızı" diye tehdit edilmişler.

Geçenlerde de markette hem sözlü, hem de fiziksel saldırıya maruz kalmıştı hatırlarsanız. Saldırgan da şikayete rağmen aynı gün içerisinde serbest bırakılmış, Cemil İpekçi’ de "Devlet beni korumazsa, sokakta çırılçıplak dolaşırım." diyerek protestosunu dile getirmişti saldırganın hiçbir şey yapmamış gibi serbest bırakılmasına karşılık.

Cemil İpekçi’nin protestosunun medyaya yansıması dikkat çekmiş olmalı ki, devlet koruması tahsis edilmiş Cemil İpekçi’ye ve saldırganlar polis tarafından uyarılınca çekindikleri için geri adım atarak Cemil İpekçi’ye şampanya bile yollamışlar.

Burada sorgulanması gereken en başta devletin eşcinsellere karşı sorumsuzluğuyla, bu sorumsuzluğa istinaden eşcinsellerimizdeki açık olmanın, haklarına sahip çıkmanın ve eşcinsel ayrımcılığına karşı zihniyet değişmediği sürece, cinsel yönelim farklılığının yasalaşmasının eşcinselleri koruyabileceğine olan inançsızlıkları.

Cemil İpekçi’ye saldırı olaylarına karşı, Cemil İpekçi’nin isim olarak var olabilme özgürlüğünün getirdiği özgüvenle de olsa , erkek egemen bir toplum nezdinde bir modacı olarak itibarını ve kariyerini aksatma pahasına kaçıp-sinmek yerine açık bir eşcinsel olması, olayları kapatmak yerine haklarına sahip çıkması, açık bir eşcinselliğin, eşcinselliğinden gocunmamanın devlet tarafından er-geç dikkate alınabileceğini gösteriyor.

Bütün eşcinseller Cemil İpekçi değil ama, on tane eşcinsel de maruz kaldıkları ayrımcılıkları-saldırıları dile getirse, dikkate alınmayınca bunu kamu oyuna duyursa ne kaybederiz. En azından "bir şeyler" i kazanma şansımız olmaz mı böylece? Belki uzun ve meşakkatli bir yol olacak ama başka seçeneğimiz mi var mücadele etmenin dışında heteroseksist dünyada? Sen, "Eşcinsellerin hak talebiyle bir şey değişmez" dersen, kimse de egemenliğinden vaz geçmez tabi. Yaşama şeklini ve haklarını talep sen kendin etmeyeceksin de, kim talep edecek peki? Adamlar eşcinselliğe karşı olduğunu açık-açık beyan ederlerken, senin bu tembelliğin ve korkaklığınla sana iltimas geçeceklerini mi zannediyorsun?

Devlet farklılık gözetmeksizin herkese karşı eşit olarak görevini yerine getirmeli, eşcinselleri de korumak zorunda ama, işinin bile takipcisi olmadığın sürece halledilmediği bir kültürde eşcinseller, "Aman sen de, boşver!" deme lüksüne sahipler mi acaba?

Kendimize-eşcinselliğimize olan bu inançsızlığımız yüzünden ne devlet (bırakın korumayı) kaale alıyor eşcinselleri, ne de eşcinsel düşmanları eşcinsellerin sokaklarda dolaşmasına müsamaha gösteriyor. Eşcinseller eşcinsel olarak var olabilme cesaretini gösterebilirlerse, hem devlet tarafından hakları iade edilecektir, hem de korunacaklardır kayıtsız-şartsız. Bu koruma sayesinde Cemil İpekçi olayında olduğu gibi uzun vadede de olsa eşcinsel nefreti dize gelecektir. Belki şampanya ikram etmeyeceklerdir eşcinsellere ama en azından homofobikler nefretlerini içlerinde tutacaklardır.

Eşcinsellerin nefret kurbanı olmamaları için zihniyet değişiminden bile önce eşcinsel haklarının yasalaşması gerekiyor. Erkek egemen zihniyet değişecek diye beklersek boşuna bekleriz. O zihniyet değişecek olsa, eşcinsellikten bu kadar nefret etmez.

kaynak: kaosgl.com 17.08.2011


Eklenme Tarihi : 17.08.2011
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 440202 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    bana goore cemıl ıpekcı bu ulkede gaylerın toplum tarafından tıksınılecek ınsanlar gıbı gorulmesıne sebep olanlardandır ben kendım bır gay olarak onu ekranda gorudugum zaman acaba gaylık bumu yanı hortlaga benzemeye calısmak mı ben daha coool olmak gerek artık gaylerın temsılcısı gıbı gorunmekten vazgec ıpekcı
Yazan : agr_a     Beğen

    C.ipekci gibi sakin tanga giymeyin!!!gaylerinde Türkiye`de ya§adigini,gaylerinde var oldugunu sakin halkin gözüne sokmayin..Hatta ödlekle§in,gayliginizi kamufle edin,biri sizi gay sanmasin diye gidin kadinlarin eteginin altina saklanin!!!Gaylik buysa kusarim ben!!!yaziklar olsun böyle ödlek bir ya§ama....
Yazan : turco45     Beğen (1 kişi bu yorumu beğendi.)

    insan §u yazdiginiz yorumlari okuyunca PEYGAMBERIMIZIN bir sözü akla geliyor...ben ARABIM AMA ARAPLAR BENDEN DEGiL!!!!bende diyorum ki siz gayseniz,ben degilim!!!3-5 tane homofobigin C.ipekci-ye saldirmasina gerek kalmami§,siz zaten ADAMI asmi§SINIZ!!!!Cemil-i sevmeye bilirsiniz ama ``SEZAR-in HAKKI SEZAR`a``,yüregini ortaya koyuyor,hepimizin bildigi birkac ünlü gay gibi ,üc be§ HAYRANIMI kaybederim diye saklanbac oynamiyor...Bu adam ADAM gibi ne ise onu ortaya koyuyor,yok efendim kadin gibiymi§ falan filan!!!Dünyada tek homojen gay tipi yoktur kimse tüm gaylerden BIYIGINI burarak,eli pantolunun icinde, tombala yaparak ben gayim demesini beklemeyin!!!Birakin bu kin, dü§manligi kim nasil isterse ya§asin! tipki heterolar gibi...Biz gayler toplu olarak camii den cikmasak bile toplumun bir kismi buna ragmen bizi kabul etmiyecektir..Bu demek degil ki ulu orta,tutan tuttugunu §ey yapsin ama isteyende yapar!Herkes kendi etik degerlerine göre ya§ar..Benim gay oldugumu kimse bilmez,üc be§ aile bireyinden ba§ka,gayim diye plakartda acmam,normal hayatta gay muhabbetini asla sevmem ama bu yüzden kimse bana en namuslu ,ahlakli madalyasi vermedi..Bu benim ya§am §eklim ama bir ba§kasi cok ba§ka dü§ünür onu sevmeye bilirim ama saygi duyarim!!!At gözlüklerinizi cikartarak dünya ya ba§ka gözle bakin!!!Siz kendinizi kabul etmezseniz,kimse sizi kabullenmez!!!Ve selam!!!
Yazan : turco45     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    Eşcinseller sadece birbirlerini paralamayı bilirler. Ayrıca, kendini kadın gibi hissetmek başkadır; bir haksızlığa uğrayınca haksızlığı yapana onun meşrebine uygun olacak şekilde cevap vermek de başka...Cemil Bey muhafazakarmış! bunu ne niyetle söyledi: Gerçekten de, söylendiği gibi ihale alma hırsıyla mı söyledi ya da gerçekten muhafazakar mı? bunu bilemeyiz. Ancak, bazen söylediğimiz kimi şeyleri, nerede durarak ve hangi niyetle söylediğimizi diğerlerinin, bizim kalbimizdeki niyetlerle anlamayacağını gözönünde bulundurarak daha fazla özen göstermemiz gerekir. Elbette, şiddete uğramak insanın psikolojisini altüst eder ve psikolojisi altüst olmamış tek bir LGBTT bile olduğunu düşünmüyorum. Zamanında, bir transeksüelin söylediği şu söz, bizim o yasayı talep etmenin neresinde olduğumuzu yeterince açık bir şekilde anlatmaktadır: ``Ne olacak, yasalara eşcinselere ayrımcılık yapmak suçtur maddesi girince!? Bana saldıranların kafasına Anayasa`yı mı fırlatacağım!? Haa unutmadan, Cemil İpekçi gibi tanınmış ve nüfuzlu birisine bile bu kadar aleni bir şekilde saldırılabiliyorsa geldiğimiz noktanın birkaç adım sonrasını tahmin etmek güç değildir. Devlet ``koruma`` vermiş!! bu hangi sorunu çözecek!! her geye koruma mı verecek!!? Ayrıca, devlet koruma vermese bile Cemil bey kendisine birkaç koruma tutabilir. Ya devletin kendi ``imaj`` ı nedeniyle ``lütfen`` verdiği korumadan mahrum olan, buna değer görülmeyen travesti ve transeksüeller ne olacak!! AKP sözkonuzu olunca ``objektif`` olmaktan bahseden diğer ``muhafazakar`` eşcinsellerin bunu da düşünmesi lazım!!
Yazan : risotto34     Beğen

    arkadaşlar okadar taraflı yorumlar yazıyorsunuzki çok berbat. türkiyeyi kaç yıldır AKP iktidarı yönetiyor. sanki eşçinsel haklarını yetmiş yıldır diğer hükümetler verdide 10 yıldır AKP hükümeti geri aldı.insan biraz objektif yorum yapar.
Yazan : tarikcik     Beğen (8 kişi bu yorumu beğendi.)

    cemil ipekçi, Türkiyede tanınan, birkaç eşcinselden biri. Cemil`in, eski resimlerine de bakarsanız, gayet kadınsı bir gay olarak, 1970-1980lerde salınıyor sokaklarda. bence türkiyede, açıkça sevgilisini koluna takıp dolaşan, halk plajlarında TANGA giyen, eşcinselliğini milletin gözüne sokan birisi. Bu nedenle herkes bu tür gaylarden nefret ediyor. Ne yaparsan yap ama yatak odanda gizli kalsın diyor halkımız. Milletimiz, İKİ YÜZLÜ OL, İNSANLARI KANDIR diyor. Cemil ipekçi, saklanmak istemiyor herhalde. Ya da gayliğinden dolayı, insanlar ona modacı olarak daha cok kıymet veriyorlardır. Belki de ARTIK YAŞLANDIM, CANIM NASIL İSTERSE YAŞARIM demek istiyordur. Ama bu adam, Türk halkına eşcinselliği kötü tanıtıyor. Hareketlerine dikkat etmesi gerekir diyorum. Yanlış anlıyorlar çünkü...
Yazan : Calgary     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Arkadaşlarlar, AKP hükümeti ortada olduğu sürece, eşcinsel haklar konusunda umut beklemeyin. Ha olur da önümüzdeki seçimde, oy kapma pahasına bizi alet ederlerse o zaman kıyameti koparan oluruz umarım...
Yazan : knowme21     Beğen (2 kişi bu yorumu beğendi.)

    vah vahhhhh senin gibi MUHAFAZAKAR eşcinsele yapılırmı bu çok yazık çokkk.Cemil efendi gördüğün gibi iktidar yalakalığı seni sokakların gerçek yüzünden koruyamıyor.Şimdi ne olucaksın eşcinsel hakları savunucusumu?
Yazan : NEVA_AKSUT     Beğen (3 kişi bu yorumu beğendi.)

    Muhafazar eşcinsel geçinen modacı Cemil İpekçi nin unuttuğu şey muhafazakarlığın bir süre sonra kendisini de yutabileceğini ve kıskacına alabileceğini farkedebilmesi.
Yazan : claus2002     Beğen (4 kişi bu yorumu beğendi.)

    ne oldu iahale alabilmek için akp borazanlığı yapıyordun bir den demokrasi ve insan hakları haverisi oldun bu iktidar ve yandaşları koruyamadımı seni koçum yoksa işleri bitti attılarmı sokağa!!!!????
Yazan : skyman268     Beğen (13 kişi bu yorumu beğendi.)
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Sakal bıraktı Sakal bıraktı
   ABD`li şarkıcı Cher`in cinsiyet değiştiren kızı Chaz Bono sonunda gerçek bir erkek oldu! İki yıl önce erkek olmak için ameliyat masasına yatan Chaz, Los Angeles sokaklarında sakallı görüntülendi. Saati, bilekliği ve spor elbiseleriyle dikkat çeken Chaz lüks arabası önünde kameralara poz vermekten çe...

Haber | İtalyan parlamenterden eşcinsel evlilik İtalyan parlamenterden eşcinsel evlilik
   İtalyan milletvekili Anna Paola Concia, Ricarda Trautmann ile dünya evine girerek, İtalyan parlamentosunun ilk eşcinsel evliliğini yapan parlamenter oldu. İtalya`da eşcinsel haklarının en ateşli savunucularından biri olan ve her eylemde ön sıralarda yer alan ana muhalefetteki Demokrat Par...

Haber | Nazi kampındaki son eşcinsel öldü Nazi kampındaki son eşcinsel öldü
   Eşcinsel olduğu için İkinci Dünya Savaşı`nda Nazi toplama kamplarında işkence gören hayattaki son eşcinsel Rudolf Brazda 98 yaşında hayatını kaybetti. Haaretz gazetesininin haberine göre, sırf eşcinsel olduğu için Hitler rejimi tarafından 1942`de Nazi kamplarına gönderilen ve 1945 yılında...

Haber | Yeni Örümcek-Adam siyah ve gay Yeni Örümcek-Adam siyah ve gay
   Onu amcası Ben`le yaşayan, beyaz bir bilim meraklısı olarak tanımıştık ama artık değişiyor. Ekranların en çok sevilen karakteri Örümcek-Adam bundan böyle yarı Amerikalı yarı Afrikalı siyahi Örümcek-Adam Miles Morales olarak karşımıza çıkacak. Yeni örümcek adamın eşcinsel olma ihtimali de yüksek. ...

Haber | Nefretin Adı Ö.F.K. Nefretin Adı Ö.F.K.
   Fatih’de asker firarisi Ö.F.K. (26), internetten tanışıp para karşılığında cinsel ilişkiye girmek için anlaştığı Didem Soral’ı (24), bıçaklayarak öldürdü. 31 Temmuz 2011’de saat 22.30 sıralarında meydana gelen cinayet iddialara göre şöyle gelişti; Vatani görevini yaptığı Diyarbakır’daki birliğind...

Haber | New York`un ilk eşcinsel evlilikleri gerçekleşti New York`un ilk eşcinsel evlilikleri gerçekleşti
   ABD`nin New York eyaletinde eşcinsel evliliğiyle ilgili yasanın yürürlüğe girdiği ilk gün, 764 eşcinsel dünyaevine girdi. New York`ta eşcinsel evliliği yasal hale getiren kanunun onaylanmasının ardından nikah kıydırmak için yetkili makamlara başvuru yapan 2 bin 600`den fazla eşcinsel çiftin aras...

Haber | Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde iki eşcinsel Doğaya Aykırı Cinsel İlişkiden Tutuklandılar! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde iki eşcinsel Doğaya Aykırı Cinsel İlişkiden Tutuklandılar!
   Kuzey Kıbrıs yasalarında “doğaya aykırı cinsi münasebet” olarak değerlendirilen eşcinsel ilişki, beş yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor. Kuzey Kıbrıs`ta iki erkek bugün (22 Temmuz), "doğaya aykırı cinsi münasebet"te bulundukları gerekçesiyle gözaltına alındı ve ardından tutuklandı. Ali Bi...

Haber | Yalçın Çakır: Cemil İpekçi bana asıldı Yalçın Çakır: Cemil İpekçi bana asıldı
   Türk ekranlarında yayınlanan `Burada Laf Çok` programında, televizyon dünyasının renkli ismi Yalçın Çakır`dan ilginç bir itiraf geldi. ``CEMİL İPEKÇİ BANA ASILDI`` Ünlü modacı Cemil İpekçi`nin de konuk olduğu programda, konu Yalçın Çakır`ın giyim kuşamına gelince olanlar oldu. Yalçın Çakır`ın ek...

Haber | New York`ta Eşcinsel Düğün Telaşı New York`ta Eşcinsel Düğün Telaşı
   ABD`nin New York eyaletinde, eşcinsel evliliği yasallaştıran kanunun yürürlüğe girmesine günler kala, düğün organizasyonu yapan işletmeler daha fazla müşteri çekebilmek için çeşitli promosyonlar başlattı. New York`ta eşcinsel evliliğe izin veren kanunun kabul edilmesinin ardından büyük be...

Haber | Gay festivalinde bir Müslüman Belediye Başkanı Gay festivalinde bir Müslüman Belediye Başkanı
   Kanada`nın en kalabalık şehirlerinden Calgary`de geçen yıl yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak, Kanada`nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Nahid Nenşi, eşcinsellerin Eylül ayında Calgary`de düzenleyecekleri festivale kendisinin de katılacağını açıkladı. Gay ve lezbiyenler...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi