AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   aks68pas:[Aksaray] sadece olgunlar bir mesaj mesafesindeyim.     |     misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1642 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Müslüman Ülkelerde Escinselligin Yasal Durumu (Öze

Müslüman Ülkelerde Escinselligin Yasal Durumu (Öze


Bu raporda Islam Konferansi Örgütü’ne üye 57 ülke arasindan seçilmis 33 ülkede escinselligin yasal durumu incelenmistir.


Bu raporda görülecegi gibi Müslüman ülkelerin çogunda escinsellerin durumu hiç de iç açici degildir. Sadece 6 ülkede escinsellik yasal iken, 4 ülkede durum belirsizdir. 23 ülkede ise escinsellik idam, hapis, para, kirbaç veya sopa cezasi ile cezalandirilmaktadir.

Aci olan baska bir husus da 4 ülkedeki (Afganistan, Endonezya, Irak ve Ürdün) durumun belirsiz olmasina ragmen escinsellerin yasal durumlarinda bir iyilesme olacagi konusunda kisa vadeli hemen hemen hiç ümit yoktur.

Escinselligin yasal oldugu ülkelerden dördünün (Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Türkiye) Avrupa Konseyi’ne üye olmasi ve Avrupa’nin geri kalani ile yogun bir iliskiye sahip olmasi üzerinde durulmasi gereken önemli bir husustur. Escinselligin yasal oldugu diger iki ülke de Kazakistan ve Kirgizistan’dir.

AFGANISTAN:
Yasadisi (Belirsiz)
Taliban döneminde idam ile cezalandirilan escinselligin 2005 yili itibari ile yasal konumu belirsizligini korumakta. Ama bu konuda herhangi bir olumlu gelisme olmasi beklenmiyor.

ARNAVUTLUK:
Yasal
Komünist rejim döneminde escinsellige hapis cezasi öngören Arbavutluk Ceza Yasasi 20 Ocak 1995’te degistirilerek escinselligi suç olmaktan çikardi.

AZERBAYCAN:
Yasal
Azerbaycan Mayis 2000’de escinsel eylemleri suç olmaktan çikartti.

BAHREYN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Escinsellige 10 yila kadar hapis cezasi öngörülmekte.

BANGLADES:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Banglades Ceza Yasasi’nin 377 no’lu maddesi escinsel eylemlerde bulunanlari 10 yil ile ömür boyu hapis cezasi öngörmektedir.

BIRLESIK ARAP EMIRLIKLERI:
Yasadisi (Idam veya Hapis Cezasi)
7 farkli emirlikten olusan Birlesik Arap Emirlikleri’nde hem fedaral ceza yasasi hem de Dubai, Abu Zabi, Ras al-Haima ve Sarga Emirlikleri’nin yerel ceza yasalari escinselligi suç olarak kabul etmektedir. Federal yasa escinselligin idam ile cezalandirilmasini öngörürken yerel emirlikler farkli cezalar öngörmektedir. Escinsellik Abu Zhabi Emirligi yerel ceza yasasinda 14 yil hapis ile, Dubai Ceza Yasasi’nda 10 yil hapis ile cezalandirirken diger iki emirlikte degisen hapis cezalari öngörülmektedir. Escinsel iliski sirasinda yakalanan bir sahisin yerel veya federal ceza yasalari baglaminda yargilanip yargilanmayacagi bassavcinin verecegi karara baglidir.

BOSNA HERSEK:
Yasal
28 Kasim 1998’de kabul edilen yeni ceza yasasi escinsellige referans vermemektedir.

CEZAYIR:
Yasadisi (Hapis ve Para Cezasi)
19 Haziran 1984’de güncellenen Cezayir Ceza Yasasi’nin 388 no’lu maddesi escinsellige 2 ay ile 1 yil arasi hapis cezasi ile 500 ila 2000 Dinar para cezasi öngörüyor.

ENDONEZYA:
Belirsiz
Her ne kadar 2004 yili itibari ile Endonezya Ceza Yasasi’nda escinsellik ile ilgili bir madde bulunmasa da Adalet Bakanligi’nin escinselligi cezalandirmak için çalismalarda bulundugu bildirildi.

FAS:
Yasadisi (Hapis ve Para Cezasi)
Fas Ceza Yasasi’nin 489 no’lu maddesi escinsellige 3 yila kadar hapis cezasi ve 1000 dirham para cezasi öngörüyor.

FILISTIN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Filistin Yönetimi’ne bagli güvenlik güçlerinin yakalanan escinsellere iskence yapmasi ve hapis cezasina çarptirmasi çok yaygin oldugu ve aileleri tarafindan bu nedenle öldürülmelerinin olagan karsilandigi birçok uluslararasi insan haklari raporunda belirtilmekte.

IRAK:
Belirsiz (ama yasadisi olarak kabul ediliyor)
Her ne kadar Saddam Hüseyin döneminde 1969 yilinda kabul edilen ceza yasasi escinsellikten bahsetmese de, 2001 yilinda Irak Devrim Muhafizlari Konseyi’nin aldigi karar ile escinselligin idam ile cezalandirilmasina karar verildi. Saddam Hüseyin’den sonraki yeni dönemde escinselligin yasal durumu belirsizligini korumaya devam etmesine ragmen bu konuda herhangi bir olumlu gelisme beklenmiyor.

IRAN:
Yasadisi (Idam veya Kirbaç)
1991 yilinda gözden geçirilen Iran Islam Ceza Yasasi escinselligi dört kategoride degerlendiriyor:
1. Erkek Escinselligi (Anal Iliski): Eger escinsel eylem anal iliski ile gerçeklesiyorsa yetiskinlere ceza idam olarak veriliyor. Eger yetiskin degillerse 74 kirbaç ile cezalandiriliyorlar.
2. Tafhiz (yani birbirine sürtünerek escinsellik iliskide bulunmak) 100 kirbaç ile cezalandiriliyor. Eger ayni sahis bu eylemi dört kez gerçeklestirirse idam ediliyor. Eger iki erkek ayni örtü altinda çiplak yatarlarsa cezalari 99 kirbaç olarak eger birbirlerini sehvet ile öperlerse 60 kirbaç ile cezalandiriliyor.
3. Lezbiyenizm: Iki yetiskin arasinda lezbiyen iliski gerçeklesmesi halinde ceza 100 kirbaç olarak veriliyor. Eger ayni sahis bu eylemi dört kez gerçeklestirirse idam ediliyor.
4. Gayri-müslümler de Müslümanlar ile ayni cezai yaptirimlara tabidirler.

KATAR:
Yasadisi (Hapis veya Kirbaç Cezasi)
1971 yilinda yürürlüge giren Ceza Yasasi escinselligi 5 yila kadar hapis ve kirbaç ile cezalandiriyor.

KAZAKISTAN:
Yasal
Kazakistan’da 1997 yilinda escinsel eylemler suç olmaktan çikarildi.

KIRGIZISTAN:
Yasal
Uluslararasi Af Örgütü’nün bildirdigine göre, Kirgizistan, 1 Ocak 1998 tarihinde kabul ettigi yasa ile, escinsel seksi yasallastiran dokuzuncu eski Sovyet Cumhuriyeti oldu.

KUVEYT:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Escinsellige 7 yila kadar hapis cezasi öngörülmekte.

LIBYA:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Libya Ceza Yasasi’nin 407(4) no’lu maddesi escinsellige 3 ile 5 yila kadar hapis cezasi hapis cezasi öngörmektedir.

LÜBNAN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Lübnan Ceza Yasasi’nin 534 no’lu maddesi escinsellige 1 yila kadar hapis cezasi öngörüyor.

MALEZYA:
Yasadisi (Hapis, Para veya Sopa Cezasi)
Malezya Ceza Yasasi’nin 377 no’lu bölümü escinselligi 20 yila kadar hapis, para ve sopa ile cezalandirilmasini öngörüyor.

MISIR:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Her ne kadar yasalarda direkt bir referans olmasa da escinsellik yasadisi olarak kabul ediliyor. 1 Mart 2004’de Insan Haklari Izleme Örgütü’nün yayinladigi rapora göre, Misir yönetimi escinsel iliskiye giren bireyleri tutuklamaya ve onlara sistematik iskence yapmaya devam ediyor.

NIJERYA:
Yasadisi (Idam Cezasi)
Laik yasa sisteminin geçerli oldugu eyaletlerde Nijerya Ceza Yasasi’nin 42. bölümü escinsellige 14 yil hapis cezasi öngörüyor. Seriat hükümlerinin geçerli oldugu eyaletlerde ise escinsellige taslanma yolu ile idam cezasi veriliyor.

OMAN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Escinsellige 1 yila kadar hapis cezasi öngörülmekte.

ÖZBEKISTAN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Özbekistan ceza yasasinin 120 no’lu maddesi’ne göre erkekler arasi escinsel iliski halen suç teskil etmektedir ve üç yila kadar hapis cezasi öngörülmektedir. Adi geçen maddede kadinlara yönelik herhangi bir referans yoktur.

PAKISTAN:
Yasadisi (Idam, Kirbaç veya Hapis Cezasi)
Zamaninda laik sayilacak yasalara sahip olan Pakistan’da 1990 yilinda seriat hükümleri geçerli kabul edildi. Buna göre escinsellik duruma göre iki yil hapis cezasi, 100 kirbaç veya idam ile cezalandiriliyor.

SUDAN:
Yasadisi (Idam, Sopa veya Hapis Cezasi)
2005 yilina gelindiginde Hristiyan azinligin halen katliamlara ve zoraki sürgünlere tabi tutuldugu Sudan’da iktidari darbe ile ele geçiren ordu 1985 yilinda seriat hükümlerini yürürlüge koydu. Buna göre escinsellik hapis, sopa veya idam ile cezalandiriliyor.

SURIYE:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Escinsellige 1 yila kadar hapis cezasi öngörülmekte.

SUUDI ARABISTAN:
Yasadisi (Idam, Kirbaç veya Hapis Cezasi)
Seriat hükümlerinin geçerli oldugu ve escinselligin yasa disi oldugu Suudi Arabistan’da yakalananlar hapis, ömür boyu hapis veya idam edilerek cezalandiriliyor.

TAJIKISTAN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Madde 125.1’e göre erkekler arasi escinsel iliski halen suç teskil etmektedir. Adi geçen maddede kadinlara yönelik herhangi bir referans yoktur. Eskiden yetiskin erkekler arasindaki escinsel iliskiye idam cezasi verilirken Sovyetler Birligi’nin yikilmasindan sonra degistirilen ceza yasalarina göre 25 yila kadar hapis öngörülmektedir.

TÜRKIYE:
Yasal
Escinsel eylemleri cezalandiran hiçbir cezai hüküm yoktur.

TÜRKMENISTAN:
Yasadisi (Hapis Cezasi)
Madde 126.1’e göre erkekler arasi homoseksüel iliski halen suç teskil etmektedir. Uluslararasi gözlemciler bu maddenin halen yürürlükte olup olmadigini tespit edememislerdir.

ÜRDÜN:
Belirsiz
1951 yilinda kabul edilen ceza yasasinda escinsellikten bahsedilmemesine karsin uygulamada escinselligin herhangi bir yaptirima ugrayip ugramadigi belirsizdir.

YEMEN:
Yasadisi (Idam veya Hapis Cezasi)
Escinsellik hapis veya idam ile cezalandirilmakta.

19.04.2005 20:36

Benim Yorumum: Biz yine sansliyiz diger ülkelerdeki escinsellerin durumlari cok kötü. Bizim ülkemiz de olsaydi idam cezalari? Düsünmesi bile kötü. Halen böyle ülkelerin olmasi utanç verici. Escinseller adam öldürmüyorki neden böyle agir cezalar var anlam veremiyorum.

Bu yazi kaosgl sitesinin 19.04.2005 tarihinde yaptigi bir duyurudur. Sizin de bilmenizde fayda olacagini düsündüm.


Eklenme Tarihi : 15.05.2005
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 487279 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz
Bu habere yapılmış bir yorum bulunmamaktadır
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Escinsellerden çocuk edinme hakki talebi Escinsellerden çocuk edinme hakki talebi
   14.5.2005 Belçika koalisyon hükümetinde bulunan ve çok sayida escinsel üyeleriyle bilinen Belçika Spirit Partisi, meclise escinsellerin çocuk edinme haklarinin yasallasmasi yönünde bir önerge verdi. Spirit Partisi meclise sundugu önergede, escinsellerin de çocuk edinme hakkinin yasal hale gelmesini...

Haber | Homoseksüeller, cinsiyet hormonlarina kadinlar gib Homoseksüeller, cinsiyet hormonlarina kadinlar gib
   Homoseksüel erkeklerin beyinlerinin, cinsiyet hormonlarindan çikan kimyasallara kadinlarinki gibi tepki verdigi ortaya çikti. "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayimlanan arastirma kapsaminda, heteroseksüel kadinlar ve erkeklerle homoseksüel erkeklerin beyinlerinin söz kon...

Haber | Bergama Krali 2. Attalos ESCINSEL MIYDI? Bergama Krali 2. Attalos ESCINSEL MIYDI?
   Rivayete göre, Kral Attalos Bergama`da yasiyor. Bir gün adamlarina `gidin bana yeryüzü cennetini bulun` diyor. Bu emir üzerine Kral`in adamlari tüm Akdeniz kiyilarini dolasiyor. Sonunda cennet olarak Antalya`yi bulup Kral`a haber veriyorlar. Böylece Antalya kesfedilmis oluyor. Antalyanin ismide Atta...

Haber | Escinsel iliskinin sahidi diye öldürüldü Escinsel iliskinin sahidi diye öldürüldü
   Rize`nin Pazar Ilçesi`nde kaybolduktan üç gün sonra bir bahçede cesedi bulunan 10 yasindaki Özge Irem Pirim`in katil zanlisi olarak iki çocuk tutuklandi. Pazar Ilçesi Subasi Köyü`nde, okul servisinden inen ilkögretim okulu 5. sinif ögrencisi 10 yasindaki Özge Irem Pirim eve dönmemisti. Yapilan arama...

Haber | Fransa`da escinsel evliligi iptal karari Fransa`da escinsel evliligi iptal karari
   19.04.2005 Fransa`nin Bordeaux kentindeki istinaf mahkemesi, escinsel bir çiftin nikahlarinin iptal edilmesi yolunda daha önce alinan karari onadi. Yesil Parti milletvekili ve ayni zamanda Begles kasabasinin Belediye Baskani Noel Mamere, Adalet Bakanligi`nin uyarilarina ragmen, 31 ve 34 yaslar...

Haber | Gay penguen protestosu Gay penguen protestosu
   REUTERS - BERLIN - Almanya`da escinsel oldugundan süphelenilen bir grup erkek penguene, disi penguen getirtmek isteyen hayvanat bahçesi, gay ve lezbiyen örgütlerinin protestolariyla karsilasti. Bremerhaven Hayvanat Bahçesi yönetimi birbiriyle çiftlesmeye çalisip taslarin üzerinde kuluçkaya yatmayi d...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi