AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
517 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Kapatılan Gabile.com TİB`e dava açıyor

Kapatılan Gabile.com TİB`e dava açıyor


Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı`nın (TİB) iki eşcinsel sosyal ağına olan erişimi tedbir kararı alarak engellemesinin ardından tepkiler sürüyor. "Fuhuşa teşvik" gerekçesiyle erişimi engellenen siteler ise bu gerekçeyi reddediyor. Bu sitelerden Gabile.com`un Servis Yöneticisi Duman Doğan, TİB`e dava açacaklarını hukuk mücadelesi başlatacaklarını açıkladı.

(CNNTURK.COM) -- Gabile.com`un Servis Yöneticisi Duman Doğan CNN TÜRK ekranlarına konuk olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı`nın erişim engellemesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Doğan, 5651 sayılı yasa gereği yurtdışında host edilen sitelerin bildirim yapmadan erişimlerinin engellenebildiğini, kendi sitelerinin de yurtdışında host edildiği için uyarılmadan kapatıldığını söyledi.

Kapatılma kararının cuma günü alındığını, durumu ertesi gün farkedip pazartesi günü TİB`le yazışmalara başladıklarını anlatan Duman Doğan, TİB`in kendilerine sitenin anasayfasında iletişim bilgileri olmadığı için kapatıldığını söylediğini açıkladı.

Bunun üzerine iletişim bilgilerini hazırlayıp siteye koyduklarını belirten Duman Doğan, TİB`in bu kez de sitedeki bazı profillerin "fuhuşa teşvik" nedeni olduğunu belirttiğini ve siteyi erişeme açmadığını kaydetti.

TİB`in 3 profili öne sürdüğü ve bu profillerin benzeri olan tüm profillerin de kapatılması istediğini savunan Doğan, TİB`in gösterdiği profillerin mayolu fotoğraflar olduğunu ve Türkiye`de mayolu fotoğrafların suç olmadığını söyledi.

Bu profilleri kapamayacaklarını TİB`e bildirdiklerini söyleyen Doğan hukuki mücadeleye karar verdiklerini açıkladı.

Sitelerinde 30 editörün çalıştığını anlatan Doğan, fotoğrafların tek tek kontrol edildiğini ve gerekliliklere uygun olmayan fotoğrafların yayınlanmasına izin vermediklerini de kaydetti.

Buna rağmen "suç olmayan" mayolu fotoğraflar nedeniyle itham edildiklerini anlatan Gabile.com Servis Yöneticisi Duman Doğan, TİB`in isteğinin ucu açık olduğunu bu nedenle Türkiye`de ilk kez Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Doğan, TİB hakkında 5651 sayılı yasaya aykırı hareket etmek, öne sürülen delillerin 5237 sayılı yasayla uyuşmaması nedeniyle iftira eyleminde bulunmak ve sitenin aynı zamanda haber sitesi olması ve engelleme nedeniyle haberlerin de engellenmiş olmasının Basın Kanunu`nda yer alan iletişim ve halkın haber alma özgürlüğünü kısıtlanamaması ilkesine aykırılık gibi nedenlerle suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

TİB`in eylemini LGBT bireyleri olarak homofobik bulduklarını da belirten Doğan, bu engellemenin Türkiye`nin yurtdışındaki itibarını da zedelediğinin altını çizdi.

Konuyla ilgili CNN TÜRK`e konuşan İnternet Stratejisti Atıf Ünaldı ise olayın hukuksal boyutta devam eden bir işlem olmasının her şeye rağmen sevindirici olduğunu söyledi.

Ünaldı, yasanın yoruma açık sonuçlar doğurduğunun altını çizerek yasa çıkarken yürütmenin bu noktaya geleceğini tahmin edemediklerini belirtti.

Uygulamada tüm sitenin kapatılması yerine soruna neden olan içeriğin engellenmesi gerektiğini bunun da daha teknik bir yapılanma gerektirdiğini ifade eden Ünaldı, sorunlar çözerken hep kolay yöntemlerin seçildiğini anlattı.

Neden kapatıldı?

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı`nın Gabile ve Hadigayri isimli sosyal ağ siteleriyle ilgili aldığı kararı, kurulun sitesinde yer alan sorgulama ekranında arattığımızda gerekçe olarak aşağıdaki bilgiler yer alıyor:

"5651 sayılı yasa uyarınca katalog suçlar kapsamında yapılan teknik inceleme ve hukuksal değerlendirme sonucunda; bu internet sitesi (gabile.com - hadigayri.com) hakkında Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı`nın 02/10/2009 tarih ve 421.02.02.2009-272446 nolu kararı gereğince İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.

Her iki siteye de "aynı karar numarasıyla" idari tedbir uygulandığı ve sitelerin erişimlerinin engellendiği anlaşılıyor. "Peki ama niye?" sorusuna gelince...

TİB`in gerekçesi "fuhuşa teşvik"

Telekomünikasyon İletişim Kurumu`nun Basın Müşaviri Güleser Aykara CNNTurk.com`a telefonda yaptığı açıklamada "fuhuşa teşvik" gerekçesini doğruladı.

Aykara yaptığı açıklamada "5651 sayılı kanun" gereği fuhuşa teşvik durumunda sitelerin erişimlerinin mahkeme kararı olmadan TİB tarafından resen engellenebildiğini ve bu sitelerin de bu hakka dayanarak engellendiğini belirtti.

Erişim yeniden nasıl sağlanır?

Aykara sitelerin tekrar açılması için site sahiplerinin şikayet konusu içeriği kaldırması ya da düzeltmesi gerektiğini, bu düzeltmenin ardından kendilerine başvurulması durumunda inceleme yapılacağı ve düzeltmenin yerine getirildiği onaylanırsa sitelere erişimin yeniden sağlanabileceğini ekledi.

Yurtdışından tepki yağıyor

Dünya Basını haberi skandal olarak nitelerken, Amsterdam Homoloket LGBTT aileleri ve yakınları inisiyatifi bir protesto mektubu yayınlanarak kararı “homofobik” bulduğunu duyurdu.

Geçtiğimiz Cuma günü habersizce uygulanan erişim engellemesi, KAOS GL tarafından duyurulmuştu.

İngiltere Siber Haklar ve Özgürlükler Organizasyonu Üyesi, Leeds Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yaman Akdeniz, kararı kişisel blog`unda tartışmaya açarak uygulamayı eleştirdi.

Uluslararası Haber Örgütlerinin takip ettiği Cyber Right`da yayınlanan haberde, uygulanan sansür, "rezalet" olarak nitelendi. Türkiye`de iki büyük eşcinsel ağına usulsüz ve homofobik bir kararla erişimin engellendiğini duyuran Cyber Right, Türkiye`nin sansürde sınır tanımadığını yazdı.

İspanyol ve İtalyan Haber Örgütlerinin de yer verdiği haberde Newstin Ulusal Haber Örgütü`nün haberi kaynak gösterildi. Dünya basını, eşcinsel bireylere yönelik iki büyük sitenin sansürlenmesinin homofobik bir girişim olduğunu ifade etti.
Kaynak: CNN TÜRK


Eklenme Tarihi : 07.10.2009
Haber Editörü : Duman
  «« GERi
Bu haber 527501 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    GAYLERIN DERDI NIYE TIB`I GERMIS BUNU DA SORUN
Yazan : kartal48     Beğen

    Eğer bu ülkede mayolu fotoğraf yayımlanması fuhuşa teşvik olarak algılanıyorsa bu suçu her gün tüm yazılı ve görsel medya işliyor demektir.Bu tarz resimler hangi medyada yayımlanmıyorki? Acaba bu bir şakamı? :))))))))) Gabileye yöneltilen bu suçlama sanırım Brüksel yolcusu ,Avrupa İnsan Hakları Mahkemesindeki yargıçlar çok gülecek:))))
Yazan : derinmavi     Beğen

    Başarılı Ve harika Bir konuşma Yaptı Cnn De Çıkan Servis Yöneticisi Tebrikler
Yazan : M_A     Beğen

    GABİLEYİ KAPATMAK İSTEYEN KİŞİ YADA KURULUŞUN TEK BİR SEBEMİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM, KENDİSİNİ TATMİN ETMEK, NEDEN TATMİN ETMEK İSTESİN?... BUNLARIN NEDENİNİ BULMAK GEREK....... SAYGILAR GERBER
Yazan : GERBER     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | SANSÜR SKANDALI DÜNYA BASININDA! SANSÜR SKANDALI DÜNYA BASININDA!
   Haber: Duman DOĞAN / GaBiLe 06 Ekim 2009 TİB tarafından erişimi engellenen Gabile ve Hadigayri`nin kapatılmasına tepki yağıyor. Dünya Basını haberi skandal olarak nitelerken, Amsterdam Homoloket LGBTT aileleri ve yakınları inisiyatifi bir protesto mektubu yayınlanarak kararı “homofobik”...

Haber | Sansür Sansarları ve Yasak Delme Hazcıları Sansür Sansarları ve Yasak Delme Hazcıları
   05.10.2009 10:12 Nurtopu gibi yeni yasaklar geldi biliyorsunuz... çığ gibi engeller, traji-komik men etmeler... adeta Stalin dönemi Disneyland’inde gibiyiz, bir taraftan herşey Yeni Rakı reklamı misali yasak, ama ulaşmak, başbakanımızın da dediği gibi, pek bir rahat. Kafidir bir makat.org v...

Haber | Sansür nedeniyle Hollanda`dan Türkiye`ye Kınama! Sansür nedeniyle Hollanda`dan Türkiye`ye Kınama!
   Gabile ve Hadigayri nin kapatılması nedeniyle Hollanda Homoloket LGBTT aileleri ve yakinlari inisiyatifi Amsterdam`da bir protesto mektubu yayınladı. Homoloket LGBTT aileleri ve yakinlari inisiyatifi Amsterdam protesto mektubu; Bugun bize ulasan bilgiye gore, Türkiye de faaliyet gosteren iki bü...

Haber | Eşcinsel sitelerine erişim engellendi Eşcinsel sitelerine erişim engellendi
   Kararın gerekçesi ise bilinmiyor. Türkiye`nin eşcinsel paylaşım ağı dün itibarıyla `idari tedbir`e kurban gitti. Site yöneticileri ve kullanıcıları içerik konusunda çok titiz olunduğunu vurgularken TİB`in karar gerekçesi bilinmiyor. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından sansür ...

Haber | Sansür: Gabile.Com Sitemize erişim engellendi! Sansür: Gabile.Com Sitemize erişim engellendi!
   Türkiye`den 225.000 üye sayısı olan Gabile.com sitemize, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından haber verilmeden kapatıldı. “Daha önce Lambda İstanbul ve KAOS GL`ye ahlaksızlık ithamını yönelterek kapatma davası açanlar, bu emelinde başarılı olamayıp yargıdan red cevabı alınca, şimdi eli...

Haber | New York’ta eşcinseller için kariyer günü New York’ta eşcinseller için kariyer günü
   Eğer görüntüsünden anlaşılmıyorsa, işe girerken söylemiyor. Sonra da ofistekilerin fark etmemesi için çabalıyor. Konuşurken kullandığı sözcükler... Jestler... Kıyafetler... “Normal” bir insanın “normal” tavırları. Masaya sevgili fotoğrafı koymak yok. Şirket yemeklerine eşli gitmek yok. Gece gitti...

Haber | Queer kral Queer kral
   Zeki Müren fırtınasının sonu yok! Belli ki herkesin kendine göre Müren’i anası, hatırlatası gelmiş. Elbette herkesin hatırlama biçimi, Müren denince aklına getirdikleri farklı. Herkes meşrebince, dilinin döndüğü, aklının aldığınca, kaybedişimizin 13. yılında yeniden sahipleniyor onu. Muhtelif suretl...

Haber | Gay kovboylar Ali ile Ramazan Gay kovboylar Ali ile Ramazan
   Ahmet Tulgar’ın “Birbirimize” adlı öykü kitabından sonra, eşcinsellik temalı bir eser de Perihan Mağden’den geliyor. Maşden’in hazırlıklarını tamamlamak üzere olduşu “Ali ile Ramazan” kitabı, yakında raflarda yerini alacak. Son dönemde edebiyat dünyasında “eşcinsellik temalı” eserler ön plana ç...

Haber | Her erkek bir erkekle sevişmenin nasıl olduğunu merak eder Her erkek bir erkekle sevişmenin nasıl olduğunu merak eder
   Sanki belli meslekler var ve eşcinseller onlara akredite. Yazarlık, oyunculuk, yönetmenlik, moda sektörü, vesaire vesaire... Bu alanlarda var olabilirler. Ama asker olamazlar. Polislik yapamazlar. Siz öyle zannedin! Farkındaysanız günden güne, içinde olmaları uygun görülmeyen alanlarda da ortay...

Haber | Travestiye önce teklif sonra gasp Travestiye önce teklif sonra gasp
   İzmir’in Bornova İlçesi’nde, cinsel ilişki tekliflerini reddeden travesti H.Ö.’yü dövüp 150 TL’sini ve cep telefonunu gasp ettikleri ileri sürülen 4 kişi, yakalandı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kanlar içinde gelen travesti H.Ö., Pınarbaşı Semti’nde cinsel ilişkide bul...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi