AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1809 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Eşcinselliği

Eşcinselliği "tedavi" etme hırsı dinmiyor...


Amerika Psikoloji Derneği (APA) bir rapor yayınlayarak eşcinselliğin kesinlikle "tedavi" edilemeyeceğini açıkladı. Rapor ayrıca ebeveynlere, genç insanlara ve onların ailelerine "eşcinselliği bir akıl hastalığı veya gelişim bozukluğu olarak nitelendiren yönelim tedavilerinden" kaçınmalarını öneriyor.

“Ex-gay” terapisi olarak da bilinen eşcinsellikten vazgeçirme teknikleri bir çok dini organizasyon tarafından uygulanıyor. Bu uygulamalar son derece etkisiz ve son derece zararlı olarak tanımlanmaktadır.

Amerikan Psikoloji Derneği 1973’de eşcinselliği zihinsel bozukluk sınıfından çıkardı.
Çalışma için görevlendirilen grubun başkanı Judith Glassgold, "Cinsel yönelimi değiştirmek için psikolojik müdahalelerin kullanımını desteklemek için yeterli kanıt yok" dedi. Ayrıca "cinsel yönelim değiştirme çalışmalarını savunanların iddialarının aksine, son araştırmalar cinsel yönelim değişimi için yeterli delil sunmuyor" dedi.

83 çalışmanın analizlerini içeren Rapor-138, cinsel yönelimleriyle sorun yaşayan insanlar üzerinde akıl sağlığı uzmanlarının kullanabileceği bir reçetelendirilmiş metotlar listesi de içeriyor. Dini inançların yönelim üzerindeki olumsuz etkilerine atıfta bulunarak, "Psikologların cinsel yönelim değişimine yatkınlık konusunda tamamen dürüst olmalarını ve müşterilerin amaçlarını ve varsayımlarını anlayabilmelerine yardımcı olmalarını” da sözlerine ekledi.

Bu rapor, Amerika`daki eşcinsellik karşıtı “ex-gay” merkezlerinin, bu merkezlerden birine gönderildiğine inanılan tıp öğrencisi Bryce Faulkner`ın ortadan kaybolmasından ve geylere uygulanan şeytan çıkarma ayinlerine benzer olayların günışığına çıkmasından sonra ortaya çıktı.
PinkNews.co.uk tarafından “ex-gay” hareketi üzerine hazırlanan bir raporda, “ex-gay” hareketinin önde gelenleri dahi Amerikan Psikoloji Derneğinin "bazı bireyler eşcinsel hareketlerde bulunmamayı veya bunları göz ardı etmeyi öğrendiler" açıklamasıyla ve cinsel yönelimin değiştirilemeyeceği hakkında aynı fikirdeler.

Dünyadaki en büyük “ex-gay” merkezlerinden biri olan Exodus International artık şu mesajı yayıyor "Yönelimi değiştirmek mümkün değildir."

Amerika Psikoloji Derneği`nin raporu, bu durumun ne kadar uzun göz ardı edilebileceğinin veya akıl sağlığına ne tarz bir etkisi olacağının çok net olmadığını belirtiyor.

Bu çalışma aynı zamanda, cinsel yönelimi değiştirme girişimlerinin sıkıntıya sebep olabileceğini ya da var olan sıkıntıyı artırabileceğini, depresyon ve intihar düşüncelerini de kapsayan zayıf akıl sağlığına yol açacağını ortaya çıkardı.

Exodus International bir açıklamasında, Amerika Psikoloji Derneğinin onarım terapisi gibi klinik teknikler üzerindeki eleştirileri ve cinsel yönelim değişimi hakkındaki görüşleri ile tam olarak aynı fikirde olmamasına karşın, raporun bazı insanların hayatlarını dini değerler ile uyum içerisinde yaşamayı seçtiklerini söylüyor.

Exodus International başkanı Alan Chambers; inanç bir çok eşcinsel erkek ve kadının hayatının çok önemli bir parçası olmasa da, kararlarını almalarında çok motive edici bir faktör olduğunu belirtti.
Araştırmalara göre Britanya’da son bir yılda her 6 psikologdan 1’i eşcinsel bireyleri "iyileştirme" girişiminde bulundu.(AE)


www.kaosgl.org


Eklenme Tarihi : 08.08.2009
Haber Editörü : Nekrofil
  «« GERi
Bu haber 531768 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    hasta olanlar homoficic heterolar..gayler değil..gaylik doğal bir olay..hayvanlar dahil tüm canlılard a var,yanı inanlar için allahdan,inanmayanlar içinde doğadaki cinsel evrimle kaynaklı...aklı başında olan,olmayan hetero olduğu gibi..aklı başında olmayan olan escinselerrde...var...akıllı olanlar anlaşılmaz kolayca,dışardan(kendileri anlar birbirini),aklı başından uçanlarda zaten meze olmak için vitirndedir...halkda tüm gayleri böyle sanır...oysa yolda yürüyen her 10 kişiden 2 si eshcinseldir...bu nedenle tedavi olması gereken..gay olmayanlardır...işleride zordur!çünkü eşcinsel olabilirler,escinsel için hetero olma tehlikesi sıfır,heterolar için gay olmak an meselesidir!
Yazan : gayajda     Beğen

    valla bıktım artık bu amerikalılardanda çalışmalarındanda:D
Yazan : ortakoy_25     Beğen

    valla biri bu raporları bizede yollasın ibret alalım
Yazan : Shaman_1     Beğen

    Onlar ilk önce kendi homofobik beyinlerini tedavi ettirsinler, biz öcümüyüzki, diğer heterolardan daha akkıllı daha zekiyiz... NE SUÇ NE GÜNAH YAŞASIN EŞCİNSEL AŞK
Yazan : OlgunSeverimm     Beğen

    tedavi edilemsi gereken homofobi=escinsel düsmanligidir. escinseliz, variz, kabul edilecez
Yazan : olgun444     Beğen

    wah benim zawallı kardeşlerim! eşcinselliğe tedavi önerisi getirenleri eleştirircesine bunun ne kadar boş ve beyhude olduğu anlatılırken benim zawallı arkadaslarım tedawi talebinde bulunmuslar.ne demeliki buna..değeryargıları we kültürler toplumun dayatmasına endeksle değişir dostlar..yani bugün sizin için çok ters birşey önceden aslında çok olağan olarak kabul edilmiş olabilir.kanaat önderleri istekleri doğrultusunda size cok olası bi durumu yanlıs, yasak , ``hastalık``hatta ve hatta günah olarak aşılayabilirler!tıpkı eşcinsel olma durumunun lanse edilmesi durumu gibi.1930larda hastalık olarak kabul ediliyolardu..e be güzel kardeşim 1930 da mı cıktı escinsel olgusu?simdi kabul görmeye basladı dünya gelisiyo dyoruz..canlarım bin yıl önce roma imparatorluğunda bir kadının bir erkeğe aşık olması sapkınlık kabul ediliyordu?peki siz platon tarafından aktarılan aristo söylevlerini okudunuzmu?ne demiştik kanaat önderleri tarafından lanse edilmesi durumu..lanse gücü..şirketler medya gücünü kullanarak bankalar hortumluyolar arkadaslar..siz bu dayatma peşinde koyun olduktan sonra bu stres altında ezilerek psikolojik olarak hasta olacaksınız zaten..ewet kolay değil toplum baskısı mahalle baskısı vs. eywallahta bunu hastalık olarak kabul edince bi ağırlıkta kendi ellerinle koyacaksın sırtına farkında değilsin?
Yazan : sandman4you     Beğen

    şu mesaj yazanlara inanamıyorum veya inanmak istemiyorum.. nasıl kendinizden bu kadar utanabiliyorsunuz. dünya yeni yeni bunun normal olduğunu idrak etmişken sizin gibiler yüzünden insanlar kötü yönde etkileniyor. eşcinsel olmaktan utananlar lütfen kendinizi imha edin, sizin gibi kendini bilmez cahiller yüzünden ilerleyemiyor bu ülke.
Yazan : tumsek     Beğen

    Keşke tedavi olsa istemiyorumm ben gay olmayı normal insan olmayı istiyorum artık.ben neden gay oldum yha neden
Yazan : younger91     Beğen

    KENDİLERİNİ TEDAVİ ETSİNLER AY AZİMLE MIÇAN MERMERİ DELERMİŞ DERLER BUNLAR BİŞİDE DELEMEDİLER,SALLASINLAR BOŞA KÜREK;)))
Yazan : PuRpLeE_AnGeL     Beğen

    kendi homofobilerini tedavi yolu arasınlar bana kalırsa..bi kadın bi sabah uyanıp kendisini zihnen we istekleri bazında tam bir erkek hissetse lakin tüm fiziği kadın olarak kalsa o kadını siz hangi tedawi ile erkeklerle birlikte olmaya zorlayabilirsiniz? ey saksağanlar
Yazan : sandman4you     Beğen

    Gay olduğumu çevremdeki iki çok yakın heteroseksüel arkadaşıma açıkladığımda, ``bırakamaz mısın?`` demişler ve kısa süreli bir üzüntü - şok durumu içine girmişlerdi. Namaz kılmamı ve bir hocadan yardım dilememi de istemişlerdi... Ama `değişmem` ya da `normalleşmem` (?) için bir baskı yapmamışlardı... Tuhaf olan, bana cami ve hoca önerisinde bulunan iki arkadaşımın da psikolojik danışman - rehber olmaları... Ortaya çıkan iki ders: 1)İyi ki batıda değilim; çok daha büyük ve zorlu bir dini baskıya (exorcism vs.) maruz kalabilirdim. 2) Ne psikolog ne psikiyatrist ne danışman... Gay olmadan kimse derdimizi anlamıyor anam...
Yazan : senay_dilber     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Obama GAY! Obama GAY!
   Globe dergisi, Beyaz Saray’ın ilk siyahi başkanı Obama’nın, yanından ayırmadığı Reggie Love ile aşk yaşadığını yazdı Görevi saymakla bitmiyor 2 YIL önce o zaman senatör olan Barack Obama’nın yanına stajyer olarak giren ve sevgisini kazanan Reggie Love’un görevi saymakla bitmiyor: Telefonlara...

Haber | Cemil İpekçi nişanlandı! Cemil İpekçi nişanlandı!
   Cemil İpekçi katıldığı "Aramızda Kalmasın" programında nişanlandığını açıkladı. Programa elleri kınalı olarak gelen İpekçi, yeni bir birliktelik yaşadığını açıkladı. Birlikte olduğu kişinin çok sanatçı bir yanı olduğunu söyleyen İpekçi, " Grafik tasarım işi yapıyor. Ben nasıl olur da, onu işime y...

Haber | İkisi aynı milletvekili İkisi aynı milletvekili
   Bu kişi bir ülkenin milletvekili. iki odalı dairesinde, gündüzleri bir milletvekili olarak erkek, akşamları da kadın olarak… İsveç`te bir televizyon kanalına özel röportaj veren Merkez Partili Fredrick Federley izleyenleri şaşırttı. Fredrick Federley, iki odalı dairesinde, gündüzleri bir milletveki...

Haber | Gay bara baskın: 3 ölü Gay bara baskın: 3 ölü
   İsrail`de bir gece kulübünde bir kişinin otomatik silahla ateş açması sonucu 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Tel Aviv`in merkezinde, eşcinsellerin devam ettiği bir gece kulübüne gelen siyahlar giymiş bir adam, içeri girer girmez çevreye rastgele ateş açtı. Saldırgan baskının ardından kayıplara k...

Haber | Eşcinseller Olimpiyatına Türkiye`den 6 Kişi Gitti Eşcinseller Olimpiyatına Türkiye`den 6 Kişi Gitti
   Kopenhag`da Düzenlenen Eşcinseller Dünya Açık Hava Oyunlarında Türkiye`yi Altı Kişi Temsil Etti. Kopenhag’da düzenlenen Eşcinseller Dünya Açık Hava Oyunlarında Türkiye’yi altı kişi temsil etti. Dünyada ilk kez 2006 yılında Kanada’da Montreal’de düzenlenen Dünya Açık Hava Oyunları’nın ikincisi K...

Haber | Kesik baş cinayetine tutuklama Kesik baş cinayetine tutuklama
   BURSA`da geçtiğimiz Mart ayında çöp konteynerinin yanında başık kesik olarak çuvala konulmuş şekilde olarak bulunan transeksüel 38 yaşındaki ‘Eda’ takma adlı Murat Yıldırım’ın katil zanlısı 29 yaşındaki S.Ö. yakalandı. Nöbetçi mahkemece tutuklanan S.Ö., “Ben kendisiyle 9 yıldır aşk yaşıyordum. Öl...

Haber | 77 yaşında kadın oldu 77 yaşında kadın oldu
   Vietnam Savaşı’nda Özel Kuvvetler’de görev yapan ABD’li Ramsey, karısı öldükten sonra cinsiyet değiştirdi. ABD’DE yaşayan 77 yaşındaki Richard Ramsey, cinsiyet değiştirerek kadın oldu. Philadelphia Cinsiyet Değiştirme Ameliyat Merkezi’nde yapılan operasyonun ardından Renee adını alan Ramsey, “13 ...

Haber | CAMİADA ÇOK LEZBİYEN VAR! CAMİADA ÇOK LEZBİYEN VAR!
   Star TV’de yayınlanan “Aramızda Kalmasın” programına Kemal Doğulu ile birlikte katılan Hande Yener, “Bakkal şarkısı yapıyor” sözü nedeniyle davalık olduğu Demet Akalın’lailgili haberler için ne dedi? Hande Yener sanat dünyasında çok lezbiyen var sözleriyle kimleri kast etti? İşte ayrıntılar. H...

Haber | Bakanlık EL Koydu Bakanlık EL Koydu
   Minderde eşcinsel ilişki şoku Gay olduğu gerekçesiyle görev verilmeyen futbol hakeminin yankıları sürerken, bu kez güreşte eşcinsel ilişki şoku yaşanıyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak’ın, 28 ilde faaliyet gösteren Güreş Eğitim Merkezleri’nin yatılı bölümlerini bazı merkezlerde...

Haber | Travesti Mesih İngiltere`yi karıştırdı   Travesti Mesih İngiltere`yi karıştırdı
   İngiliz gizli servis ajanı, bir köy evine yerleşip travesti oldu. `İsa travestiydi, o yüzden bu kararı aldım` deyip kendini Mesih ilan edince İngiltere ayağa kalktı. 6 yıl önce İngiliz gizli servisinden atılınca bir köy evine yerleşen David Shayler (40), travesti olmaya karar verdi. Kendini b...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi