AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1700 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Eşcinsellere savaş açtılar

Eşcinsellere savaş açtılar


Bakanların sürdürdüğü "eşcinsellik" tartışmalarına dinci sivil toplum örgütleri de katıldı. Mazlum-Der’in de dahil olduğu dinci STÖ`ler, eşcinselliğin bir yönelim olarak gösterilmesine müsamaha gösterilemeyeceğini belirttiler.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı`nın eşcinselliği bir hastalık olarak gördüğünü belirtmesinin ardından başlayan "eşcinsellik" tartışmasına dinci sivil toplum örgütleri de katıldı.
MAZLUMDER`in öncülük ettiği sivil toplum örgütleri, eşcinsellik hakkında ortak bir tavır almak amacıyla hazırladıkları ve eşcinselliğin bir hastalık ve sapma olduğunu iddia eden metni dün Sirkeci Postanesi önünde gerçekleştirilen bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurdular. Grup adına Asiye Dilipak’ın okuduğu metinle, Devlet Bakanı Kavaf`a destek olmak amacı taşındığı da belirtildi.

Aynı zamanda imzaya da açılan "Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf`a Açık Mektup" başlığını taşıyan metnin ilk imzacıları ise AKABE Vakfı, AKDAV, AKODER Aileyi Koruma Derneği, Araştırma ve Kültür Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi, ASDER Adaleti Savunanlar Derneği, Ayışığı Derneği, Hayata Çağrı Platformu, Hukukçular Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, İnsan ve Medeniyet Hareketi, MAZLUMDER İstanbul Şubesi, Medeniyet Derneği, ÖNDER İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Özgür-Der, Sağlık ve Gıda Güvenliği Hareketi, İnsani Değerler ve Ruh Sağlığı Vakfı, Sıcak Yuva Vakfı, TİYEMDER Tüm İlahiyat Mezunları Derneği, TÜMER Tüketici Hakları Merkezi, TGTV Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (160 sicil toplum kuruluşu çatı örgütü), Türkiye Yazarlar Birliği oldu.

"İlahi dinler eşcinselliğe karşı"
İmza metninde eşcinselliğin ilahi dinlerde bir sapkınlık olduğuna dikkat çekilirken, aynı dinlerde bu nedenle eşcinselliğin yasaklanmış olduğu vurgulandı:

"Bütün ilahi dinler eşcinselliği bir bozulma, sapma, gayri ahlaki bir tutum, tabii olanın dışına çıkma ve günah olarak görür. Birçok İslam ülkesinde de "eşcinsellik" yasal olarak yasaktır ve bu yasaktan amaç toplumun ve insan neslinin korunması ve bu anormal yönelimin yaygınlaşmasının önüne geçilmesidir. Tarihte bu tür sapkınlıklar yaşayan topluluklar, ilahi kitaplara göre "çirkinlik ve kötülük üzere oldukları, saptıkları" için azap görmüş ve helak edilmişlerdir."

"Müsamahanın bir sınırı var"
Metinde dikkati çeken bir diğer nokta ise "Müslümanların ve İslam`ın barış ve müsamaha dini olmakla beraber bu iki normda belli sınırlar getirildiği"nin belirtilmesi oldu:

"Müslümanların -İslam barış ve müsamaha dini olmakla beraber her iki normun da sınırları vardır- ve diğer ilahi inanışlara sahip insanların, İslam`a ya da kendi inanışlarına göre ayıp ve günah olana karşı durmaları çok normal ve sorumlulukları gereği olup bu sorumluluk sadece Müslüman toplumlar için değil tüm insanlık içindir. Bu nedenle ahlaki olmayanın ve günahın hukuki kural olmasına ve meşruiyet kazanmasına asla destek verilemez."

"Eşcinsellik nesil emniyetini tehdit ediyor"
Sivil toplum örgütleri imza attıkları metinde, eşcinselliğin "insanlığın geleceğini ve nesil emniyeti"ni tehdit ettiği belirtilirken, bu durumun meşrulaştırılmasının hayata bir ihanet olduğu ifade edildi:

"İnsanlığın geleceğini ve nesil emniyetini tehdit eden eşcinselliğin sapma ve anormal bir durum olarak görülmemesi, sorunu yaşayanların tedavi/terapi talebini köreltecek ve durumun yaygınlaşmasına sebep olacaktır. Bu durumun meşrulaştırılması ve doğal bir durum gibi kabul edilmesi hayatın kendisine karşı bir ihanettir."

Kavaf`a destek
"Eşcinsellik tartışması"nı da başlatan Selma Aliye Kavaf`ın dizilere ilişkin görüşlerini de paylaştıkları anlaşılan sivil toplum örgütleri, aldıkları ortak tavrın eşcinselliği topluma yaymaya çalışanları rahatsız edeceğini de vurguladılar:

"Yapmış olduğunuz "hastalık" açıklaması, bu sapma durumunu topluma yaymak için ciddi lobi faaliyetleri yürüten, diğer insanlara da sirayet ettirmek için akla gelmeyen yolları deneyen, dizilerden yarışma programlarına, kliplerden haber bültenlerine, tartışma programlarına kadar her alanı zorlayan, toplumun bilinçaltında eşcinselliği doğal bir seçim olarak kabul ettirmeye çalışan bir kesimi elbette rahatsız edecektir."

"Eşcinsellik günah ama zulmetmeyin"
Öte yandan eşcinsellerle ilgili tartışmaları dini açıdan değerlendirmeye kalkan bir isim de `Müslümanların bu konuda ne yapması gerektiğini` Star gazetesine anlatan Dr. Süheyp Öğüt.

Gazetenin `Eşcinsellik konusu Türkiye’de nasıl algılandı?` sorusuna yanıt veren Öğüt, eşcinselliğin Kuran`da günah olarak tanımlandığını savundu. Eşcinselliğin Kuran`da direkt geçmediğini kaydeden Öğüt, eşcinsellikle Kuran arasında bağ kurmak için çeşitli zorlama örnekler verdiği görüldü. Eşcinselliğin sapıklık olduğu belirtilen röportajda Müslümanlara da `ama zulmetmeyin` çağrısında bulunuluyor.

Büyük tepki toplamıştı
Kavaf, yaptığı bir açıklamada "Ben eşcinselliğin biyolojik bir bozukluk, bir hastalık olduğuna inanıyorum. Tedavi edilmesi gereken bir şey bence. Türkiye`de eşcinseller yok demiyoruz bu vaka var" diyerek, eşcinsel evliliklere de olumlu bakmadığını söylemişti.

Kavaf`ın bu açıklamaları birçok sivil toplum örgütü, siyasi parti ve düşünürden tepki aldı. Eşcinsel örgütleri eylemler yapmanın yanı sıra Kavaf hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Kavaf`a yurtdışından da tepki gelmişti. ABD Kongresi`ndeki Helsinki Komisyonu`nun Başkanı Demokrat Parti Maryland Senatörü Benjamin Cardin ve eşbaşkanı Demokrat Parti Florida milletvekili Alcee Hastings, "Bu sözlerin sonrasında Türkiye`deki seçilmiş liderler, tüm insanların hakları için ayağa kalkmalıdır" demişti.

Kavaf`ın sözlerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AKP milletvekili Nursuna Memecan da karşı çıkmıştı.

Radikal & Sol.org
23.03.2010


Eklenme Tarihi : 23.03.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 479263 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    bu insanlar aslinda kendilerine savas aciyorlar, kardeslerine,cocuklarina,akrabalarina, arkadaslarina, komsularina.... sorunlari orgulenerek, hakkimizi istemeyi bilmeliyiz, mecliste olmaliyiz, mecliste aslinda sakli gizli olanlar var ama ....
Yazan : Anonymos     Beğen

    Türkiyede zaten gelmiş geçmiş bütün Kadın ve Aileden sorumlu devlet bakanları eşcinsel karşıtı olmuşlardır... hiç şaşırmadım zaten... hangi yüzyıldayız... halen daha eşcinselliğin psikolojik tedaviyle düzelebileceğini düşünüyorlar. ne garip insanlar ya birde sözüm ona okumuş kültürlü insanlar...
Yazan : arkeon     Beğen

    Neden eşcinselliğe karşı olanları hemen yobaz olarak nitelendiriyorsunuz herkesin kendi yaşam tarzı felsefesi ve inandığı şeyler var biz eşcinseliz kendi hayatımızı yaşıyoruz onlar kendi hayatını yaşıyor.Kusura bakmayın ve bunu da unutmayım bu ülkede şimdikinden daha fazla özgür olamayız arkadaşlar kabullenin bunu...
Yazan : sarPer_23     Beğen

    herşeyin başında eğitim geliyor arkadaşlar..bi toplumu dini bi kitaba göre yetiştirip büyütürsek tabiki adamların bakış açısı o yönde olur..kimseye yobaz vs. demek istemiyorum sadece insanlarımız birazcık bu fizikötesi ve dogmatik düşüncelerden sıyrılıp gerçeğe dönseler çok güzel şeyler olcak ülkemizde..avrupa 500 yıl önce aydınlandı biz hala...
Yazan : maximuss     Beğen

    su resme bakin. yobazligin resmi. ayrimciligin resmi. kendileri icin hak isteyenler escinseller icin ölüm istiyor.. asla bunlara yol vermeyecez.. asla analarimiza, bablarimiza küfür etmelerine ve hakaret etmelerine müsaade etmiyicaz.. lanet olsun homofobik zihniyte. INKARCI BUNLAR. eminim esleri yada arkabalari arasinda escinsel coktur.. ama ikiyüzlü ve inkarci zihniyet. erkekliklerinden emin olsalar escinselerden korkmazlardi. kendilerinde terslik var. tedavil olsunlar derhal. düsmanlik yayiyorlar.
Yazan : olgun444     Beğen

    neden bu yobazlardan senelerdir neler cekindigimizin resmi bu olsa gerek. ayrimcilar, nefretciler, islami kötüye kullaniyorlar, ortacag zihniyetini yansitiyorlar. kendielrinden baska kimse yok. biz variz..escinseller variz ..avazimiz cikan kadar bagiracaz size. gercekler ile yüzlesme vakti geldi artik. türkiyede milyonlarca evli ve bekar escinsel yasiyor
Yazan : olgun444     Beğen

    actiklari savasta malup olacaklar. yaydiklari nefretlerinde bogulacaklar.
Yazan : olgun444     Beğen

    eskiden olsa destur eder escinsel kelimesini agizlarina almaktan korkardilar simdi escinsel kelimesini ezberlediler. baski nelere getiriyor.. devam etnek gerek. hak aramak gerek,yüzlerine vurmak gerek,gökkusagi bayragi sallamak gerek. biz aski , sevgiyi temsil ediyoruz onlar kin ve nefreti.. ask ve sevgi galip gelmeli. herkez göreve. bu yobaz zihniyete asla teslim olmuyacaz.
Yazan : olgun444     Beğen

    Önce yazıya bakın,sonra da bunu yazanlara. :D Sadece üzülüyorum,ve artık o mecliste eşcinsel birilerinin olması gerektiğini düşünüyorum.Bizi bizden başka kim anlayabilir ki? Düşünün yani.Karşı cinsten hoşlanyorsunuz ve sizin yanınıza eşcinsel biri geliyor.Onu anlayabilir misiniz?Hayır tabii ki.Siz zaten doğal(!) olanı yaşadığınızı düşündüğünüz için karşınızdakine damgayı basma suretiyle bi güzel ``Hasta!`` `yı yapıştırırsınız. Bizi anlamayacaklarını düşünüyorum.Ama saygı duymak zorundalar.Ayrıca ironik bi olay olmuş.Asıl zihinsel yönde hasta olan insanlar birilerine hasta deme peşindeler.Hastalık böyle yaratıldığı için hayatını tüm engellere rağmen sürdüren bir eşcinselde değil,üstüne 3-5 kuma getiren kocasına ses çıkarmayan ve dini nikahla yetinen,4 mevsim ninja kılığında gezip tişört giyenlere şeytan gözüyle bakanlardadır. Her hasta hücremle size nanik yapıyorum :P
Yazan : NeoGum     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Katliamın faturası Katliamın faturası "kısmen" eşcinsel askerlere!
   Amerikalı eski bir NATO komutanı, "1995 yılındaki Srebrenitza katliamına o sırada bölgeyi korumakla yükümlü olan Hollandalı BM barış gücü birliğinin seyirci kalmasını birliğin zayıflığına bağlarken, bunun nedeninin ise kısmen, `birlikte eşcinsel askerlerin bulunması` olduğunu" öne sürdü. Komutan, id...

Haber | Lambda, Prof. Dr. Tarhan`ı Tabipler Odası`na Şikâyet Etti Lambda, Prof. Dr. Tarhan`ı Tabipler Odası`na Şikâyet Etti
   "Eşcinselliğin yanlış öğrenme sonucu oluştuğunu" söyleyen ve eşcinselleri onarım terapileriyle tedavi ettiğini iddia eden Prof. Dr. Nevzat Tarhan`ı Tabipler Odası`na şikayet eden Lamdaistanbul kişisel düşüncelerini kullanarak para kazanıyor dediği Tarhan`a ceza verilmesini istiyor. Lambdaistanbu...

Haber | Kaos GL ve Pembe Hayat`tan Meclis Ziyareti Kaos GL ve Pembe Hayat`tan Meclis Ziyareti
   Pembe Hayat ve Kaos GL dernek temsilcileri Sevigen`i TBMM`deki odasında ziyaret ederek, kendisine teşekkür ettiler. Sevigen, yaptığı açıklamada, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf`ın ``eşcinsellik bir hastalıktır, tedavi edilmelidir`` dediğini ifade ederek, şöyle konuştu: `...

Haber | Ayrımcılığa 500 Bin TL Ceza Geliyor Ayrımcılığa 500 Bin TL Ceza Geliyor
   Hükümet ayrımcılıkla mücadele için yasa taslağını hazırladı. Taslak ayrımcı uygulamaya göre bin-500 bin TL arası para cezası, "ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik kurulu" kurulmasını, kurula bireysel başvuru hakkını, para cezasının kamu görevlisi/kurumundan tahsil edilmesini öngörüyor. Hükümet ayrı...

Haber | MorEL’den Kavaf’a İstifa ve Eskişehir`de Transfobiye Son Çağrısı MorEL’den Kavaf’a İstifa ve Eskişehir`de Transfobiye Son Çağrısı
   MorEL Eskişehir LGBTT Oluşumu trans bireylere yönelik para cezalarına dur demek için, eşcinselliğin “hastalık” literatüründen 40 yıl önce kaldırıldığını Kavaf’a hatırlatmak için Anadolu Üniversitesi’nde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması şöyle: Oy birliği ile transfobi! ...

Haber | Örgün Eğitimde Eşcinsellik ve Homofobi Örgün Eğitimde Eşcinsellik ve Homofobi
   Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişimi Mart ayı atölyesini açıkladı. 21 Mart Pazar günü gerçekleşecek atölye, örgün eğitimde eşcinsellik ve homofobi üzerine olacak, atölyenin LİSTAG ve Kaos GL Eğitimde Cinsel Kimlik Ayrımcılığına Hayır Komisyonu’ndan konukları da olacak. Homofobi Karşıtı Ruh Sağl...

Haber | Lambdaistanbul da Kavaf`ı Mahkemeye Verdi Lambdaistanbul da Kavaf`ı Mahkemeye Verdi
   Lambdaistanbul Kavaf`ı mahkemeye verdi. Bakanın açıklamalarıyla LGBTT`leri hedef gösterdiğini savunan derneğe aralarında TTB, SFK, KADER, KAMER, ESP, DSİP, Amargi gibi kurumların bulunduğu 52 örgüt de destek verdi. Lezbiyen, gey, biseksüel, travesti ve transseksüeller (LGBTT) Kadın ve Aileden So...

Haber | Türk Tabipleri Birliği`nden Açıklama Türk Tabipleri Birliği`nden Açıklama
   Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf`ın açıklamasına tepkiler dinmiyor. Türk Tabipleri Birliği de bir açıklama yayınlayarak Kavaf`ı istifaya, hükümeti de LGBTT örgütlerle görüşmeye davet etti. Türkiye Psikiyatri Derneği ve Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği de bir açıklama...

Haber | Biseksüel Lindsay Lohan eski lezbiyen sevgilisiyle aynı isimde bir erkekle yakalandı! Biseksüel Lindsay Lohan eski lezbiyen sevgilisiyle aynı isimde bir erkekle yakalandı!
   Biseksüel olduğunu her fırsatta dile getiren 23 yaşındaki Amerikalı aktrist Lindsay Lohan bir süre öncesine kadar lezbiyen DJ Samantha Ronson ile birlikteydi.bu sefer aynı isimde bir erkekle yakalandı. Biseksüel Lindsay Lohan eski lezbiyen sevgilisiyle aynı isimde bir erkekle yakalandı! Skandal...

Haber | Uydu Kanalında lezbiyen izdivaç! Televizyonlarında bir ilk daha! Uydu Kanalında lezbiyen izdivaç! Televizyonlarında bir ilk daha!
   Flash TV’deki Yüzleşme programında yaşanan bir olay Türk televizyonlarındaki bir ilginçliği daha ortaya çıkardı. Genç kadın, Türksat uydusunda yapan bazı kanalların açıkça lezbiyen ilişkiyi teşvik ettiğini itiraf etti. Televizyonda lezbiyen izdivaç! Yüzleşme programında yaşanan bir olay Türk...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi