AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1490 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | Dünyayı sarsan ikili

Dünyayı sarsan ikili


Biri 18`inden beri bilgisayar korsanlığı yapan ve sonra ezberleri bozan WikiLeaks`in kurucusu Julian Assange, diğeri orduya öfkeli eşcinsel asker Bradley Manning. Dünya onlara çok şey borçlu.

İfşaatçı internet sitesi WikiLeaks dünya hükümetlerinin sırlarını bir bir ortaya dökerken, sitenin kurucusu Julian Assange’ın geçmişi gizliliğini koruyor. Öyle ki Assange’ın tam doğum tarihi bile bilinmiyor, yaşını açıklamayı “P.çleri merakta bırakmayı tercih ederim” diyerek reddediyor. Assange’ın 1971 veya 1972’de doğduğu sanılıyor. Gezgin bir tiyatro kumpanyasında çalışan anne babasıyla sürekli seyahat halinde büyüyen Assange’ın 30’un üzerinde okula gittiği iddia ediliyor. Ailesi ‘otoriteye alışmaması’ amacıyla Assange’ı bir süre okuldan alıp evde eğitim de vermiş. Melbourne Üniversitesi’nde de Matematik ve Fizik dersleri almış. Assange’ın 1989’da NASA’nın bilgisayarlarına girerek Atlantis uzay aracının kalkışını engellediği sanılıyor. Avustralya üniversitelerinin ve Kanadalı telekom şirketi Nortel’in kayıtlarına girdiği anlaşılınca 1991’de gözaltına alındı. Assange’ı sorgulayan polislere göre bilgisayar korsanın lügatinde ‘gizli bilgi’ diye bir kavram yoktu, herhangi bilginin neden gizli kalması gerektiğini anlamıyordu. Mahkeme Assange’ı kefaletle serbest bıraktı.
2006’da temelleri attı

1994’ten itibaren serbest bilgisayar programcısı olarak çalışmaya başlayan Assange, 2006’da dünya çapında muhbirlerin ellerindeki belgeleri güvenle yayımlayabilmeleri amacıyla WikiLeaks’i kurdu. Assange ve WikiLeaks bağışlarla ayakta duruyor. Assange sitesinin ‘hassas misyonu’ nedeniyle gizliliğine paranoya derecesinde dikkat ediyor. Eski bir WikiLeaks çalışanına göre sahip olduğu her şey bir sırt çantasında. Assange toplum önüne çıkarken de dikkatli. Basın toplantıları son anda kesinleşiyor, konuşmacı olarak konferanslarda konuşmak için adının son ana kadar duyurulmamasını şart koşuyor. Assange nadiren röportaj veriyor ve genelde soruların e-postayla yollanmasını istiyor.
2007’de Kenya hükümetinin yolsuzluklarına dair yayımladığı belgeler nedeniyle Nairobi’de saldırıya uğradıysa da korumaları bu saldırıyı püskürttü. 2010’da bir dönem ABD’de yaşayan Assange, nisanda Amerikan askerlerinin Irak’ta iki Reuters fotoğrafçısını ve bir sivili öldürdüğü görüntüleri yayımlayıp, temmuzda da 77 bin Afgan savaş belgesini ifşa edince tutuklanmamak için ABD’den ayrıldı. Ayrılığının ardından Pentagon sözcüsünün alenen savurduğu tehditler Assange’ın korkularını haklı çıkarır nitelikteydi. Ancak Assange yılmadı, önce 400 bin Irak savaş belgesini yayımladı, şimdi de ABD Dışişleri’nin yatak odasını dünyaya açtı.
ABD’den sonra sığındığı İsveç’te başı tecavüz suçlamalarıyla derde giren Assange şimdilerde İsviçre’de. Suçlamaları karalama kampanyası olarak değerlendiren Assange ‘hükümetleri şeffaflaştırma’ misyonundan geri adım atacağa benzemiyor.

Orduya kızdı, ABD’yi yaktı
WikiLeaks’in ifşa ettiği gizli diplomasi belgelerinin kaynağının ABD ordusunun istihbarat analisti Bradley Manning olduğu sanılıyor. Galli bir anne ve ABD’li asker bir babanın çocuğu olan Manning Oklohoma’da büyüdü. Ebeveynlerinin ayrılmasıyla ergenlik döneminde annesiyle Galler’e taşındı. Eşcinselliği ve Amerikan aksanı nedeniyle okul arkadalarının alaya aldığı Manning, Britanya’da yaşama alışamayınca Oklohoma’ya döndü. Okul arkadaşları ve öğretmenleri Manning’i zeki ve isyankâr bir genç olarak anlatıyor. Manning 18 yaşındayken, eşcinsel olduğunu babasına açıklayınca evden kovuldu. Bir süre arabasında yaşadı. Üniversite masrafları için 2007’de orduya yazıldı.

‘Lady Gaga’ ile kandırdı
Ancak ‘sorma, söyleme’ yasası nedeniyle eşcinsel kimliğini saklamak zorundaydı. Bağdat’a konuşlandırılan Manning, her fırsatta Boston’daki travesti sevgilisi Tyler Watkins’i ziyaret ediyordu. Watkins’le ayrılınca depresyona giren Manning tartıştığı bir subaya saldırınca rütbesi indirildi. Bu dönemde Facebook’taki sayfasından sık sık orduya ve topluma öfkesini dile getiriyordu. Ordunun ve elçiliklerin kullandığı Spirnet sisteminde bir güvenlik boşluğu bulan Manning, ulaşabildiği belgeleri içinde ‘Lady Gaga’ şarkılarının olduğu bir CD’ye aktardı. Kendi ifadesine göre Manning müziği silip gizli belgeleri kaydederken kulaklığını takıp şarkılara eşlik etti.
Manning eski erkek arkadaşı aracılığıyla tanıştığı bilgisayar korsanı Adrian Lamo’ya ABD askerlerinin Irak’ta ikisi Reuters muhabiri üç sivili öldürdüğü videoyu ve 260 bin gizli diplomatik belgeyi boş CD’lere aktardığını anlattı.

Sırlarını açıkladığı Lamo, ordunun sızıntıyı tespit etmesi halinde suç ortağı olarak yargılanabileceğinden korkup Manning’i ihbar etti. 5 Temmuz’da tutuklanarak Kuveyt’e götürülen Manning burada iki ay hücrede tutulduktan sonra ABD ordusunun Quantico’daki deniz üssüne nakledildi. İntihar etme ihtimaline karşın sürekli gözetim altında tutulan Manning gizli belge sızdırma ve vatana ihanet suçlarından 52 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Kaynak: Radikal.com.tr 30.11.2010


Eklenme Tarihi : 01.12.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 482723 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    işte gay intikamı!! kapılar arkasında hergün halkalarını beceren yöneticilerin biz gayleri ahlaksız ilan etmesine verebilecek en iyi yanıt. gayleri ahlaksız diye yaftalayıp toplum dışına iten, asan, kesen ülkelerin yöneticilerin aslında ne rezil olduğunu dünyanın nasıl pislikler tarafından yönetildiğini gösteren çok güzel bir girişim.
Yazan : uysalvesakin     Beğen

    ya ben sadece bu gün 3 ayrı yerde şu wikileaks olayını okudum.. bir günde ayrı ayrı bu kadar yerde nasıl karşılaştım anlamıyorum.. ayrıca evet en gizli bilgiler nasıl sızdırılıyor hem de bir siteye.ajanlar ne güne o zaman..vururlar be adamı.istihbarat bu şakaya gelmeez
Yazan : aquamarines     Beğen

    bu ikiliyi kutlamak gerekli!! abd ve diğer müttefiklerinin kirli çamaşırları bir bir ortaya çıkıyor!! keşke türkiyedeki gay olupta bir türlü gay olmadığını idda eden ünlülerin kirli çamamışırlarını ortaya çıkarsaydı!!
Yazan : kutu2121     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | BM, Korkaklığıyla Eşcinsellere İhanet Ediyor BM, Korkaklığıyla Eşcinsellere İhanet Ediyor
   Birleşmiş Milletler (BM), homofobik üyelerini memnun etmek ile baskı altındaki bir azınlığın insani haklarını tesis etmek arasında kalmış durumda. `BM Genel Kurulu, keyfi ve hukuk dışı idamları kınayan bir karar metninden cinsel yönelime dayalı öldürmeleri çıkarma yönünde oy kullandı.` 16 Ka...

Haber | İngiltere`de Suudi okulları tartışması İngiltere`de Suudi okulları tartışması
    İngiltere`de yarı zamanlı olarak faaliyet gösteren okullarda Suudi çocuklarına Yahudilik ve eşcinsellik karşıtı mesajlar verilmesi tartışma yarattı. BBC`de yayınlanan Panorama programı, İngiltere`de Suudi Öğrenci Okul ve Kulüpleri adı altında faaliyet gösteren 40 kuruluşta yaklaşık 5 bin Mü...

Haber | AİDS`te umut verici araştırma AİDS`te umut verici araştırma
    Ağızdan alınan kombine ilaç tedavisinin, eşcinsel erkeklerde AIDS hastalığının sorumlusu virüsün (HIV) enfeksiyon riskini yüzde 43,8 oranında azalttığı tespit edildi. Güney Afrika, Tayland, Peru, Ekvator, Brezilya ve ABD`de yaklaşık 3 yıl süren klinik araştırmada, ağızdan alınan kombine ilaç...

Haber | Gay’ler için özel tabut - GALERİ Gay’ler için özel tabut - GALERİ
   Gökkuşağı renklerindeki tabutun üzerinde, Rönesans döneminin resimlerini çağrıştıran, sembolik çıplak erkek figürleri bulunuyor. Almanya’nın Köln kentinde tabut imalatçısı eşcinsel çift Thomas Brandl (32) ve Michael Königsfeld (34), tabutlara yepyeni bir boyut getirdi. Thomas Brandl ve Michael...

Haber | Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ
   6. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Bölgesel Ağ girişimine ev sahipliği yapacak. Homofobiye karşı mücadelede dayanışma için Ortadoğu, Kafkasya ve Balkan Ülkeleri LGBT Ağı oluşturmayı planlayan Kaos GL, Bölgesel Ağ’ı örgütleme hazırlıklarına başladı. “Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ” girişi...

Haber | ABD`de ilk defa cinsiyet değiştiren biri yargıç ABD`de ilk defa cinsiyet değiştiren biri yargıç
   ABD`de ilk kez cinsiyet değiştiren bir kişi, asliye mahkemesi yargıcı oldu. Alameda İlçe Seçim Kurulu, 49 yaşındaki avukat Victoria Kolakowski`nin, California Temyiz Mahkemesi`ndeki boş koltuğun doldurulması için 2 Kasımda yapılan seçimde, rakibi savcı John Creighton`u yendiğini açıkladı. Avu...

Haber | TSK, Meğer Eşcinsellerden Fotoğraf İstemiyormuş! TSK, Meğer Eşcinsellerden Fotoğraf İstemiyormuş!
   Genelkurmay, muafiyet için beyanı esas aldıklarını söyledi. Bu durumda, bundan sonra eşcinsel asker adaylarının, askerlikten muaf tutulmak istediklerinde beyanlarını yeterli görmeyen askeri psikiyatri konseyine, Genelkurmay’ın yaptığı bu açıklamayı gösterebilecekleri anlaşılıyor. Almanya’da yayı...

Haber | Ersoy’a hakkımı helal etmiyorum Ersoy’a hakkımı helal etmiyorum
   TARAF’A mektup yazan 33 yaşındaki eşcinsel, özellikle Bülent Ersoy’a tepkili: Hakkımızı elde etmek için hiçbir çabası olmadı, bize yol açmadı. Tuzu kuru, tabii. Onlar “Adı yok, küfrü var” parçamız bizim… Sürekli saklanmaya; evde, okulda, işte, sokakta, askerde, hatta yatakta “miş” gibi yapmaya z...

Haber | TSK eşcinsellerden fotoğraf istiyor mu? TSK eşcinsellerden fotoğraf istiyor mu?
   Askerlik hizmetinden muaf tutulacak eşcinsellerden fotoğraf istendiğine dair haber yapan Der Spiegel dergisinin iddiasının doğru olmadığını Genelkurmay vurguladı. Genelkurmay Başkanlığı, dergiyi Alman Basın Konseyi’ne şikâyet etti. Genelkurmay Başkanlığı, Alman dergisinde yer alan iddiaların g...

Haber | Ünlü futbolcu eşcinsel mi? Ünlü futbolcu eşcinsel mi?
   Alman Futbol Federasyonu`na baş kaldıran Bayern Münih`in başarılı futbolcusu Mario Gomez, eşcinsel futbolcuların saklanmalarına gerek kalmadığını düşünüyor. Goal.com`un haberine göre futbolculuk kariyerinin bitmesiyle tehdit edilen Bayern Münih`in golcü oyuncusu Mario Gomez, Alman Futbol Federasy...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi