AnaSayfa | Haber | Sohbet | Radyo | Burçlar | ilanlar | iletişim
Turkish English German  
İçinizdeki Ses! Gabile.com   misafir00:[Mersin] Merhaba, Nasılsın? Tanışalım mı? Mesajını heyecanla bekliyorum.     |     anfb34:[istanbul] Mutlu bir gün diliyorum herkese.     |     LonelyAngel80:[istanbul] Ekim başında Balıkesir Akçayı gezmek istiyorum. Oraya yakın yerlerde misafır alacak var mı?.     |     deterministik:[Samsun] Tüm GaBiLe platformuna iyi günler dilerim, gününüz neşe ile geçsin..     |     Kentsel_donusum:[Bursa] Bursa dan selam canım .     |     buyuksvr:[istanbul] yeri olan olgunlar bekliyorum.     |     BLackBoy03:[Kocaeli] orta asyalilar yaza bilirmi izmit 😉.     |     xxxxmen:[Ordu] oksijen diyarı ordudan selamlar beraber olmak dileliğle buluşalım ordu güzel yer.     |     esinizoolurumm:[istanbul] esinizoolurumm:[Selam şekerler herkesi bekliyorum. Mecidiyeköy.     |     Mertchaserap:[istanbul] Önce insanlık...     |     karamelle:[istanbul] SİSLİ BOMONTİ NOBETCİ HEMSİRE :D.     |     esinizolurum:[istanbul] esiniz olurum:[İstanbul] Selam yazın tanısalım. Mecidiyeköy.     |     olgunsevenankli:[Ankara] 180 90 57 YAŞINDA ANKARADAN KENDİ HALİNDE BEKAR BİRİ .     |     By_ap_3939:[Kirklareli] By_ap_3939.     |     olgungrupcupsf:[istanbul] olgungrupcupsf:[İstanbul] Mecidiyeköy. Herkesi bekliyorum..     |     Saygl:[istanbul] Sadece hafta içi gündüz bana yakın haznedar Merter b.köy Ataköy esenler yeri olanlar..     |     Ezel1905:[istanbul] Heyyyy 🤚.     |     YigitBerk4141:[Kocaeli] Merhaba 187 82 38 esmer A yalnız yaşıyorum samimi gizli arkadaşlar tanışmak istiyorum .     |     pharoxym2:[Ankara] Ankaradan olgun yeri olan AKTİF varsa bana ulaşabilirmi.     |     beraber_olalim:[istanbul] merhaba bahçelievler / istanbuldayım gizliyim yyok.     |    
Login
Lütfen Bilgilerinizi Giriniz.
Rumuz:
Şifre:
Şifremi Unuttum

Şu an Online
1524 Üye var




Hızlı Ara | Detaylı Ara | Özel Ara | Yeni Üyeler | Popüler 100 | Haziran TOP 10
Haber | 2010 Onur Haftası Programı

2010 Onur Haftası Programı


Lambdaistanbul Gökkuşağı ile İstanbul`u boyamaya hazırlanıyor. İstanbul`u yine etkinliklere boğacak dolu dolu bir program hazırlanmış. Tiyatrolar, performanslar, sergiler, atölyeler, paneller ve en önemlisi Onur Yürüyüşü bu sene de bizlerle. Sen Yoksan Bir Eksiğiz!

Programın tam hali şöyle:


18 HAZİRAN CUMA
Saat: 19.30–21.30
Yer: Sanatorium Sivil Sanat İnisiyatifi - Çağdaş Sanat Galerisi
18. LGBTT Onur Haftası Sergisi Açılışı : “Aile Salonu”
Küratör: Milen Nae
“Aile Salonu”, aile kavramıyla ilgili çalışan uluslararası 10 sanatçının deneyimlerini, eserlerini paylaşacağımız bir alandır. Bu alan, aile kavramının çekirdeğe sıkışmış sınırlı tanımına alternatifler sunma arzusu taşır. Parçası olmak istediğimiz ailelerin yaratılış süreçlerinde deneyim, yorum ve eleştirileriyle bize ilham veren sanatçılar; insani yaratıcı gücün sınır tanımazlığını, gündelik hayata, eve ve ailelere yansıtma çabalarını “Aile Salonu”nda bizimle paylaşacaklar. Onur Haftası “Aile Salonu”, umuyoruz ki, bizi toplumsal aile tanımını onaylamak adına sınırlandırılmış bir alana hapseden aile salonlarının aksine; kendi benzersizliğimizi kabul edişimiz ile benzersiz ailelerimizi yaratma sorumluluğunu alışımızın kutlandığı sınırsız bir alan yaratacak.

Saat: 22.30–04.00
Yer: Eski Dirty
“Açılış Partisi”
Ece Ö.
Mr. Sur
DJ Balık Kraker


19 HAZİRAN CUMARTESİ

Saat: 11.00–13.30, 19.30–21.00
Yer: Lambdaİstanbul Kültür Merkezi
Atölye: Kendi dildonu kendin yap...
Moderatör:Milen Nae
El sanatları teknolojileri ile yaratıcılığın cinselliğini buluşturuyoruz. Farklı beklentilere yanıt verecek basit tasarımlı seks oyuncaklarını, piyasanın tektipleştirici mantığına karşı arzu ve beklentilerimize göre kendimiz yapıyoruz. Çay-kahve eşliğinde sex sohbetleri, zevkler ve meraklar ile renklenecek atölyede; ulaşılması zor, pahalı sex oyuncakları yerine geri dönüştürülmüş malzemeleri baz alarak oyuncaklarımızı kendi ellerimizle yapıyoruz.
(Katılımcı sayısı:20 )
Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 14.00–19.00
Yer: Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu
Atölye: "cins`el`liğimizi `dil`lendirelim"
Moderatör: Ecem Dalgakıran

Cinselliğimiz hakkında konuşmak, cinsel kimlik ve yönelimlere özgürlük isteyenlerce bile çoğu zaman neden tabudur? Sevişir gibi tutkuyla siyasi direniş koymak mümkünse siyasi bir tavır olarak da neşeli ama önem atfederek neden cinselliklerimizden de konuşmayalım ve bunu kimliklerimiz üzerinden değil bir adım ötesine geçip deneyimler üstünden konuşursak bu bizi nereye götürür? Çeşitli oyun ve teknikler eşliğinde bu soruların cevaplarını araştıracağımız atölyeye, "kadınlarla cinsellik ve kadınlık deneyiminden geçmiş ve geçmekte olan bireyler" davetlidir.
(Katılımcı sayısı:30 )
Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 15.30–17.30
Yer: Lambdaistanbul Kültür Merkezi
Atölye: Erkek Erkeğe Güvenli Seks
Moderatör: Murat Yüksel (Pozitif Yaşam Derneği)
Atölyede tartışmaya açılacak sorular: HIV/AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar neden eşcinsel erkekler için konuşulamayan konulardır? Cinsel yönelim ile cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında, önyargılarla beslenerek doğrudan kurulan ilişki, eşcinsel erkeklerin cinsel ve ruhsal sağlıklarını nasıl etkiler? HIV/AIDS nedir? Nasıl korunulur? HIV`le yaşayan eşcinsel arkadaşlarımızın, hem eşcinsel topluluğu içinde hem de genel olarak toplumda karşılaştıkları ayrımcılıkla mücadele etmek, neden eşcinsel hareket için önemlidir?
Katılımcı sayısı: 30
(Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 18.00–20.00
Yer: Cezayir Apartmanı
Sergi açılışı: “Proudly African and Transgender”
Güney Afrikalı sanatçı ve aktivist Gabrielle Le Roux; Uganda, Zimbabve, Güney Afrika, Botsvana, Namibya, Kenya, Burundi’den transgender insan hakları savunucuları ile birlikte çalışarak oluşturduğu sergisi ile 18. Onur Haftası’nın konuğu oluyor. 10 transgender aktivistin onurlarını cesaretlendirmenin ve onlardan ilham almanın ifadesi olarak çizilmiş portrelerine, aktivistlerin anlattığı hayat hikâyeleri eşlik ediyor. Af Örgütü’nün LGBTT çalışmaları kapsamında desteklenen sergi, hepimizi Afrikalı LGBTI mücadelesiyle dayanışmaya çağırıyor.

Saat: 22.30–04.00
Yer: Leyla Teras
“Hangi Kadın Partisi?”
fiyakan yerinde, çek üstüne kostümünü
ol janti yada tak takıştır sür sürüştür
e olmadı kıyır kıyır hepsini karıştır...
şapka, bıyık, ruj, dantel, kravat, etek, pantalon...
kuşanıp da gelmeyenin hatırı kalır...


20 HAZİRAN PAZAR

Saat: 12.30–16.30
Yer: Leyla Teras
Atölye: "hegemonik erkekliğin başat formu olarak baba ve heteroseksizm"
Moderatör: atalay göçer - kürşad kızıltuğ
Toplumda egemen yasanın kaynağı, baba otoritesine tekabül eder. Hegemonik erkekliği bir süreç olarak düşündüğümüzde, her erkeğin varacağı nihai hedefin zürriyetini ispatlamak yani baba olarak soyunu devam ettirmek şeklinde belirlendiğini hayatlarımızdan biliriz. Bu bakımdan erkekliğin bir otorite kaynağı olarak şişirilmiş varlığının en üst noktası, “baba olmak” ile şekillendirilmiştir. Erkekliğin bu biyolojik determinist kavranışı, cinsel yönelim farklılıklarına ve cinsiyet geçişlerine izin vermez. Bu meselenin etrafında birçok ilişkili konuya bakılabilir. Bu atölyede aşağıdaki başlıklar etrafında bazı tartışma oturumları yapmak hedeflenmektedir:
· Aile içinde ve toplumsal ilişkilerde babalık ya da “baba” figürü (Toplumsal Babalık)
· Toplumsal erkeklik, otorite, hiyerarşi; “Erkek Egemenlik” mi “Ata Erkillik” mi?
· Çekirdek ailenin biyolojik determinist mantığı ile ebeveyn rolleri arasındaki bağlantı.
· Üreme temelli cinsellik anlayışı, genel ahlak ve heteroseksizm ilişkisi.
· Toplumsal cinsiyet ilişkilerinin sonraki kuşaklara aktarımının kaynağı olarak çekirdek aile. Transfobi, homofobi ve çekirdek aile mantığı.
(Katılımcı sayısı:30)
(Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 15.00–17.00
Yer: Çıplak Ayaklar Dans Stüdyosu
Atölye: Dans Edemeyeceksem Bu Benim Devrimim Değil!
Direnişin Ritimleri, herkesi 27 Haziran 2010 günü Onur Yürüyüşü’nde dans etmeye davet ediyor!
Bizler, sambayı politik bir eylem olarak kullanan, sınırlar ötesi bir birlikteliğe omuz veren, anti-kapitalist ve anti-otoriter aktivistleriz.
Karnavallardan esinlenip eğlenceyi taktiksel kullanarak, hâkimiyet kurmuş sistemleri eleştirir ve bu hâkimiyete karşı dururuz. Sömürüye, ayrımcılığa ve baskıya karşı mücadele eden herkesi doğrudan destekleriz. Bizim için pembe, gümüş, rengârenk kıyafetler giymek ve tüyden eşarplar takmak eğlenceli olduğu kadar politiktir de.
Gelin! Hep Beraber Onur Yürüyüşü’ne hazırlanalım!
(Katılımcı sayısı:30)
(Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 18.00–19.30
Yer: Lambdaistanbul Kültür Merkezi
Atölye: Açılma Hikâyeleri -1
Moderatör: Sophia Starmack
Açılma Hikâyeleri

Hikâye anlatmak temel bir ihtiyaçtır. Başarılarımızı ve mücadelelerimizi başkalarıyla paylaşarak, kendimizle gurur duyabilir ve çoğumuzun cinsel yönelimlerimiz ve cinsel kimliklerimizden dolayı yüzleşmek durumunda kaldığı sessizliğe meydan okuyabiliriz. Bu atölyede, farklı teknikler kullanarak açılma hikâyelerimize odaklanıp, onları kâğıda dökeceğiz. Bu çalışma herkese acıktır. Atölye İngilizce olacak, Türkçeye tercüme edilecektir. Katılımcılar kendilerini istedikleri dilde ifade edebilirler
Katılımcı sayısı: 15
(Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 20.00- 21.30
Yer: Rengahenk Sanat Evi
Performans/Sohbet: "kimyam tenime uymuyor"
Moderatör: Voltrans :Trans Erkek İnsiyatifi
Trans erkekler de diğer insanlar gibi bir hayat yaşar. Bir zamanlar çocuktular, ergendiler. Şimdi yetişkinler. Okulda, mahallede, köyde iyi kötü anıları vardır. Aileleri, arkadaşları vardır. Önyargılar, tanımlamalar vardır. Gelin, hep birlikte trans erkeklerin öyküleriyle birbirimize değelim.


21 HAZİRAN PAZARTESİ

Saat: 16.30–19.30
Buluşma Yeri: Lambdaistanbul Kültür Merkezi
Üniversiteli buluşması
1969 Haziranında New York’ta bir barda başlayan Stonewall İsyanı; 68 baharında Paris’te bir üniversitede öğrenci eylemi olarak başlayan ve kısa sürede önemli işçi grevlerinin, feminist örgütlenmelerin, savaş karşıtı mücadelenin yanyana geldiği bir toplumsal hareketliliğe dönüşüp tüm dünyaya yayılan mücadele dalgasının bir parçası olmuştur. 68`in uyanışına, başkaldırışına sebep olan eşitsizlikler hala devam ederken, üniversiteli LGBTT bireyler biraraya gelerek kendi sözlerini söylemeye başladılar. İşte biz Üniversiteli topluluklar, kulüpler, salt öğrenciler biraraya gelip tanışacağız, deneyimlerimizi aktaracağız: Neler yaptık, nasıl yaptık, neler kazandık? Üniversiteli LGBTT mücadelesinin önümüzdeki seyrini konuşup, tüm üniversiteli LGBTT`ler olarak tanışıp, dayanışacağız.
Bilimsel, demokratik, özgür bir üniversitenin yolunun bizlerin de içerisinde olduğu bir hareketle olacağını bir daha tekrar edeceğiz.

Saat: 21.00– 23.00
Yer: Zincirlikuyu Karting Park&Halı Saha
Futbol Maçı:“2010 Kupa Finali” :Rainbow Rangers – Queer United
Hakem: Halil İbrahim Dinçdağ
“İçindeki futbol aşkı bambaşka” olanlar, Onur Haftası için özel olarak düzenlenen futbol müsabakasında bir araya geliyor. LGBTT futbolculardan oluşan karma takımların kıran kırana mücadele edeceği maçı, “hakemimiz” Halil İbrahim Dinçdağ yönetecek.



22 HAZİRAN SALI


Saat: 16.00 -18.00
Yer: Tütün Deposu
Panel: GÖÇ ve LGBT
Konuşmacılar: Fırat Kaya ( hevjin LGBT Diyarbakır Gönüllüsü)
Sebahat Tuncel ( BDP İstanbul milletvekili)
Yrd. Doç.Nazan Üstündağ (Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü)
Kürtlerin yaşadığı yoğun göç üzerine bir tartışma açmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra Kürt LGBTT bireyleriyle sıkça yan yana düşünülen göç kavramı üzerinde durmayı planlıyoruz. Kürt eşcinsel ve transseksüellerin var olma mücadelesinin uzun zamandır ikinci adı olan göç kavramını konuşacağız.
(Dünyada ve Türkiye’de ilk Kürtçe ve Türkçe LGBT dergisi olan “hevjin dergisi”nin Göç dosyalı 2. sayısı ücretsiz dağıtılacaktır.)
— Hevjin LGBT Derneği’nin katkılarıyla

Saat: 18.00–19.30
Yer: : Lambdaistanbul Kültür Merkezi
Atölye: Açılma Hikâyeleri -2
Moderatör: Sophia Starmack
Birinci kısımda başladığımız açılma hikâyeleri üzerinde çalışmaya devam edeceğiz ve yazma egzersizleri ve beyin fırtınası için bolca zamanımız olacak. Bu bölümde, Onur Haftası sırasında oluşturduğumuz hikâye, şiir ve anıları yayınlamak için bir fanzin oluşturmayı umuyoruz.
Katılımcı sayısı: 15
(Başvuru için: atolye@prideistanbul.org)

Saat: 20.00–21.30
Yer: Rengahenk Sanat Evi
Tiyatro: "Yalnız Kadın"
Sanatçı: Esmeray
Yazan: Franca Rame-Dario Fo
Çeviren: Füsun Demirel
Maria… Kocasının kilit altında tuttuğu, yaşamı dört duvar arasında tutsaklığa dönüştürülmüş yalnız bir kadın. Konuşarak paylaşma olanağını yakaladığı komşusuyla sohbetleri, onu yaşamının gerçeklerini keşfetmeye ittiğinde ne yapacağı bilinmez…
Evlilik, cinsellik, aşk ve delilik üzerine trajikomik bir öykü...
1997 yılında Nobel ödülü kazanan İtalyan oyun yazarı ve oyuncu Dario Fo ve karısı Franca Rame’nin birlikte yazdıkları kadın oyunlarından biri olan “Yalnız Kadın” kendi yaşamından yola çıkarak hazırladığı stand-up gösterisi “Cadının Bohçası”yla travesti dünyasını bilinir kılan Esmeray tarafından yorumlanıyor.
Biletler 10 Lira olup kapıda alınabilir.


23 HAZİRAN ÇARŞAMBA


Saat: 13.00–15.00
Yer: Garajistanbul
Panel: “Farklı Biraradalıklar ve Ütopyalar”
Moderatör: Doğu Durgun
Konuşmacılar: Gülkan (Lilith Kolektifi)
Hilal Demir (Şiddetsiz Aktivist, Heykeltraş)
Erdal Partog (Araştırmacı)
Mehmet Tarhan
Genel toplumsal kabul gören aile kavramı; heteroseksüel bir “kadın” ve bir “erkek” arasındaki tekeşli ilişki ve çocuklar etrafında kurgulanıyor. Bu temel birliktelik modeli; cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, ilişki içindeki insanların sayısı açısından farklılaştığında neler yaşanmakta? Farklı biraradalık biçimleri, “aile”ye ve buradan başlayarak heteronormatif sisteme dair neler söylüyor? Bu soruları deneyimler ve ütopik yazın üzerinden tartışıyoruz.

Saat: 15.30- 17.30
Yer: Garajistanbul
Panel: “Nefret Cinayetleri ve Trans Örgütlenmesi”
Moderatör: Merve Arıkan
Konuşmacılar: Eylül Çevgen(Morel Eskişehir LGBTT Oluşumu)
“Eskişehir Trans Mücadelesi Deneyimleri”
Şevval Kılıç (Kadın Kapısı)
“İstanbul Trans Mücadelesi Deneyimleri”
Selay (Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği)
“Ankara Trans Mücadelesi Deneyimleri”
İzlem Aybastı (Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği)

"İstanbul`da Yaşayan Trans Kadınların Sorunları Alan Araştırması"
Pınar Selek (Sosyolog-Yazar)
“ İstanbul Trans Mücadelesi Deneyimleri: Bir Tanıklık”
Travesti ve transseksüellere dönük işlenen nefret suçlarına karşı yasalarda ve polisin uygulamalarında bir dönüşüm nasıl sağlanabilir? Trans kadınlar ne tip sorunlar yaşıyor? Yaşanan sorunların görünür kılınmasında nasıl bir yol izlenebilir? Trans hareketi bu baskılar karşısında nasıl dayanışıyor ve örgütleniyor?
Saat: 18.00- 20.00
Yer: Garajistanbul
Panel: “Transgender Beden Geçiş Süreci”
Moderatör: Beren
Konuşmacılar: Seven Kaptan (Psikiyatr)
Zerrin Çağatay (Psikiyatr)
Sinem Sinan Göknur
Bireylerin görünümleriyle ilgili tüm memnuniyetsizliklerini( beden, kıyafet vb.) giderme süreçlerini(yeniden yapılandırarak/ değiştirerek/ seçerek/ kimlikleştirerek), kendi "cinsiyet kimliğiyle" var olma durumlarını konuşuyoruz. Peki, bu sürecin tıbbi ve hukuki boyutu Türkiye`de ve dünyada nasıl işliyor? Devlet bu sürece hangi noktada, hangi yasal düzenlemelerle dahil oluyor? "Cinsiyet kimliği”ni, "cinsel yönelim”denbağımsız düşünebiliyor muyuz?

" ... küçük bir çocukken sabah uyandığımda hep bir kız çocuğu olmayı hayal ederdim."
"...ben hala bir kadın bedeninde veya bir erkek bedeninde yaşamıyorum, bir trans olarak, bir trans bedeninde yaşıyorum."
" Evet, biyolojik bir kadın olarak doğdum; ama bedenimle hiç mutlu değildim, ben hep bir erkektim."
" Erkek bedenine hapsolmuş bir kadınım, bedenimden mutsuzum."
"Göğüslerimden rahatsız oluyorum"
" Bazen göğüslerimden rahatsız oluyorum, bazen seviyorum."
“Transseksüellik... Haz duyma olarak cinsiyete kayıtsız kalma şeklidir... Bedenin yazgısı proteze dönüşmek iken... Hepimiz simgesel olarak transseksüeliz.” (Baudrillard, J.)


Saat: 21.00 – 00.00
Yer: Garajistanbul
“Hormonlu Domates Ödül Töreni”
Hormonlu Domates goes to...

Her fırsatta homofobi ve transfobi kusan, ayrımcılık yapmayı meziyet bilenlerin beş yıldır kâbusu olan "Hormonlu Domates Homofobi ve Transfobi Ödülleri"nin nu yılki sahipleri 23 Haziran Çarşamba akşamı açıklanıyor.

Yılın homofobikleri ve transfobiklerinin ödüllerine "kavuşacakları” gece saat 21.00`de Garajistanbul`da başlayacak. Törende ayrıca "Kazazedelerin En Yücesi" dans performansı, sürpriz konuklar ve atraksiyonlar sizi bekliyor!
Törene hangi ünlü hangi kıyafetle ve kimle katılacak, ödül alanlar neler diyecek, ödül gecesinde neler olacak? Tüm soruların yanıtı ödül gecesinde...

* "Kazazedelerin En Yücesi", dans performansı

"Tutku her zaman bir bilmecedir, çözülmesi olanaksızdır; ne yazık ki kesin olan bir şey varsa, o da yaşamın en güzel evlatlarını kollayıp gözetmediği, çokluk en seçkin insanların bile, başkaları dururken, kendilerini mahvedecek kişiyi sevmeden duramadıklarıdır." Herman Hesse


24 HAZİRAN PERŞEMBE

Saat: 12.00 – 14.00
Yer: Garajistanbul
Söyleşi: Semra Topal İle Söyleşi
Moderatör: Hande Öğüt (Edebiyat Eleştirmeni )
Konuşmacı: Semra Topal (Yazar)
Bayan Miray`la Ufak Bir Gezinti, Mani, Kürklü Gece, Salta Dur, Gece
Gülüşü ve Kirlihanımlar adlı kitapların yazarı Semra Topal, bizimle
beraber duygularını, düşüncelerini paylaşmak ve yazın hayatındaki
uğrak noktaları üzerine konuşmak için 18. LGBTT Onur Haftası`na konuk
oluyor. Çaydanlıkta Tanık adlı öyküsüyle 1990`da Abdi İpekçi Dostluk
ve Barış Ödülü`nü, 1992`de de `Bayan Mira`yla Ufak Bir Gezinti` adlı
öyküsüyle Varlık dergisinin Yaşar Nabi Nayı


Eklenme Tarihi : 11.06.2010
Haber Editörü : Administrator
  «« GERi
Bu haber 508991 kez okundu.

Haberi
Paylaş
Face
Paylaş facebook
Blog
Paylaş Blogger
Frien
Paylaş Friendfeed
Mysp
Paylaş Myspace
Twit
Paylaş twitter


Not: Bu sayfalarda yer alan yorumlar kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılanlardan gabile.com sorumlu tutulamaz.

Habere Yorum Yaz

    Tebrikler, Dolu dolu bir program olmuş... Emeklerinize sağlık...
Yazan : viensamoi     Beğen
Yorum yazmak için login olunuz


Diğer başlıklardan bazıları.
Haber | Öldürülen Üç Kadından İkisi Hatırlanacak Öldürülen Üç Kadından İkisi Hatırlanacak
   Seri katilin iki kadın kurbanının adı sokaklara verildi, Azra unutuldu. İzmir’de belediye seri cinayete kurban giden bankacı Esra Yaşar ile üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla’nın adlarını ilçedeki iki sokağa verdi. Üçüncü kurban Azra ise unutuldu İZMİR Balçova Belediyesi geçtiğimiz nisanda ...

Haber | Hormonlu Domates` Kimin Olacak Hormonlu Domates` Kimin Olacak
   LGBT’lere ya da eşcinselliğe, biseksüelliğe, transeksüelliğe karşı irrasyonel bir şekilde nefret, korku, hoşnutsuzluk duyan ve bu kişilere karşı ayrımcılık yapan ya da bu tür söylemlerde bulunan kişi ve kurumlara verilen geleneksel `Hormonlu Domates` ödüllerinin bu yılki adaylarının bazıları açıklan...

Haber | Mcdonald’s Yeni Reklamında Eşcinselleri Hedefliyor Mcdonald’s Yeni Reklamında Eşcinselleri Hedefliyor
   Dünyanın en büyük hamburger zincirinin yeni TV reklamında genç eşcinselleri konu alması LGBT hakları savunucuları tarafından olumlu bir adım olarak nitelendi. Reklam “Olduğun gibi gel” (Come as you are) sloganıyla bitiyor. İlk olarak Fransa’da yayınlanacak olan reklamda onlu yaşlarında genç bir ç...

Haber | Eskişehirli Lezbiyen İddası Eskişehirli Lezbiyen İddası
   Eskişehir’in seçkin birokulunda yabancı dil öğretmeninin internetteki sosyal paylaşım sitesine koyduğu fotoğraflar okul velilerini tepkisine neden oldu.. Eskişehir`de yayımlanan Sakarya gazetesinin internet sitesindeki habere göre, Rus kökenli yabancı dil öğretmeni 23 yaşındaki İ.S´nin internette...

Haber | “Devlet, Nefret Suçlarını Körüklüyor!” “Devlet, Nefret Suçlarını Körüklüyor!”
   LGBTT toplumuna yönelik nefret ve ayrımcılık son bulmuyor. İstanbul’da, bir transseksüel, 29 Mayıs Cumartesi, günün en işlek saatlerinde, sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. “Öldürülenler Kardeşimizdir, Nefret Cinayetlerinin Hesabını Soracağız” İstanbul – Kurtuluş mevkii, Yukarı Akarc...

Haber | Malawi`de Tutuklanan Eşcinsel Çift Serbest Bırakıldı Malawi`de Tutuklanan Eşcinsel Çift Serbest Bırakıldı
   Afrika ülkelerinden Malavi`de 14 yıl hapse mahkum edilen eşcinsel çift, devlet başkanı tarafından affedildi. Devlet Başkanı Bingu wa Mutharika, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yaptığı görüşmeden sonra, ülkenin ilk eşcinsel evliliğini yapan çifti affettiğini belirttiği açıklamasında, "Onları, ...

Haber | IDAHO’dan, Moskova Pride’ı İçin Mededev’e Çağrı IDAHO’dan, Moskova Pride’ı İçin Mededev’e Çağrı
   Rus eşcinsellerin homofobi karşıtı mücadelesini Moskova engelliyor, Batı jeopolitik dengeler uğruna seyrediyor. Idaho Komitesi, Rusya Devlet Başkanı Mededev’e Moskova Pride yasağına karşı adım atmasını istedi ve yabancı elçiliklere, önümüzdeki cumartesi günü yapılacak olan izinsiz eylemde olası...

Haber | Eşcinsel Serdar Şeran sokak ortasında gündüz vakti boğazı kesilerek öldürüldü! VİDEO Eşcinsel Serdar Şeran sokak ortasında gündüz vakti boğazı kesilerek öldürüldü! VİDEO
   Şişli`de eşcinsel olduğu iddia edilen Serdar Şeran, sokak ortasında boğazı kesilerek öldürüldü. Zanlı, olay yeri yakınında bulunan yunus ekipleri tarafından kovalamaca sonucu kıskıvrak yakalandı. Eşcinsel Serdar Şeran sokak ortasında gündüz vakti boğazı kesilerek öldürüldü! Şişli`de eşcinsel...

Haber | İstanbul`da Trans Pride 2010 İstanbul`da Trans Pride 2010
   Emekçi Hareket Parti’li LGBTT’ler, İstanbul LGBTT Sivil Toplum Girişimi ve Kadın Kapısı tarafından organize edilen Türkiye’nin ilk Trans Pride haftası 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında, İstanbul’da gerçekleşecek. Yapılan açıklamada, “Herkesin bir arada, kendini özgürce ifade ederek yaşabilece...

Haber | Pakistan`da Eşcinsel Düğününe Baskın Pakistan`da Eşcinsel Düğününe Baskın
   Pakistan’ın kuzeyindeki Peşaver kentinde polis, ihbar üzerine bir eşcinsel düğününü basarak, evlenmek üzere olan iki kişiyi tutukladı. 42 yaşındaki Malik Mohammad İkbal adlı bir erkek ile 19 yaşındaki Kaşif adlı hadım edilmiş bir gencin evlilik töreninin basıldı. İkbal’in 300 bin Rupi (yak...


|   İletişim  |   Sözleşme  |   Yardım  |   Site Haritası  |  

Gabile.com bir tanışma, arkadaşlık ve eğlence servisidir.
Bu siteye üye olan herkes Kullanıcı sözleşmesini okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Her hakkı saklıdır. Copyright ©1999-2013 GaBiLe


GaBiLe Bir Kodme Hizmetidir.
Veri Merkezi